MERKEZEFENDİ

SELÇUKBEY’E YENİ DEMOKRASİ ANITI... MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ YARIŞMA DÜZENLEYECEK

SELÇUKBEY’E YENİ DEMOKRASİ ANITI... MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ YARIŞMA DÜZENLEYECEK
Merkezefendi Belediyesi, Selçukbey Mahallesi’ndeki meydana dikilmek üzere Demokrasi Anıtı yaptıracak. Anıtın tasarımı yarışma ile belirlenecek. Birinciye 70 bin lira ödül verilecek. Karar Merkezefendi Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, neden böyle bir anıt yapmak istediklerini açıkladı…

HABER MERKEZİ
Merkezefendi Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi.  Meclisin en önemli gündem maddesi Selçukbey Mahallesi’ndeki meydana dikilmek üzere Demokrasi Anıtı yaptırılması konusuydu.

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimizi Cumhuriyetle buluşturduğu 29 Ekim 1923’ten beri gelişen demokrasi tarihimizde birer kara leke olan darbelerin bir daha yaşanmaması temennisiyle, bu darbelerin ülkemize bedellerinin unutturulmaması ve demokrasi değerinin, bilincinin yaşatılması için; İlçemiz sınırlarında Selçukbey Mahallesinde bulunan “15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Şehitler Yolu’na” hem demokrasimize hem de ilçemize yakışır daha estetik güzellikte bir eser yapılması için Türkiye genelinde “Demokrasi Anıtı” temalı bir anıt/heykel yarışması düzenlenmesi planlanmaktadır. Yarışma sonucunda belirlenen başarılı üç eser sahiplerinden, birinciye 70.000,00 TL (Yetmişbin Türk Lirası), ikinciye 20.000,00 TL (Yirmibin Türk Lirası), üçüncüye 15.000,00 TL (Onbeşbin Türk Lirası) ödül verilmesine ilişkin hususun incelendiğine dair Plan ve Bütçe Komisyonu raporu” okundu ve oya sunuldu.  

Kararla birlikte Merkezefendi Belediyesi, Selçukbey Mahallesi’ndeki meydana dikilmek üzere Demokrasi Anıtı yaptıracak. Anıtın tasarımı yarışma ile belirlenecek. Birinciye 70 bin lira ödül verilecek.  Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, neden böyle bir anıt yapmak istediklerini açıkladı… Başkan Doğan halk arasında "Tanklı Meydan" olarak bilinen yer için “O bölgede oturan vatandaşlardan şikayet alıyorduk. Çocuklar neden yerde asker yatıyor diye soruyor. Merkezefendi’yi temsil eden bir eser yok ortada. Biz her türlü darbenin karşısındayız. Duruşumuz tavrımız net. Bir yarışma ile buraya bir anıt yapmak istiyoruz. Yarışma ülke genelinde olacak. Bir sanatçının elinden çıkacak bir eseri oraya koymak istiyoruz” dedi.

Başkan Doğan’ın konuşmasının ardından karar oy çokluğuyla kabul edildi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon