Ortadoğu savaş nedeniyle adeta kaynıyor. Savaş tüm dünyada etkisini gösterirken, Denizlili iş insanları Ortadoğu’da yeni pazarlar bulmak, ihracat ve ithalat için adeta cirit atıyor!
(METROPOL HABER)
İran ile ASBD ve İsrail arasında başlayan savaş 17’nci gününde. Savaş nedeniyle petrolün ateşi yükseliyor bu da fiyatlara yansıyor. İran, ABD ve İsrail'in saldırılarına yanıt olarak Orta Doğu'daki bazı ülkelere yönelik balistik füze saldırıları gerçekleştirdi. Tüm Ortadoğu ülkeleri adeta ateş hattında.
Savaşın olumsuzluklarına rağmen Ortadoğu ülkeleriyle iş yapan iş insanları ise, ellerinde diz üstü bilgisayar ve çantalarıyla henüz İran ya da İsrail-ABD füzesinin düşmediği ülkelerde yeni pazarlar arayışında.
Denizli’nin yakından tanıdığı iş insanı Süleyman Kocasert’te Mısır’a giderek, müşterileriyle görüştü. Kocasert gibi çok sayıda iş insanı şu anda Ortadoğu ülkelerinde yeni pazarlar arayışında. Mısır’da savaşın etkisi görünmüyor, ancak her Ortadoğu ülkesi gibi Mısır’da adeta diken üstünde oturuyor. İş insanı Kocasert, “Hayat devam ediyor. Daha çok ihracat daha çok istihdam için tüm olumsuz koşullarda bile üretmek zorundayız” yorumunu yaptı.
0 Yorum