EĞİTİM

SAİME ASLAN ANAOKULU, YABANCI KONUKLARINI AĞIRLIYOR

SAİME ASLAN ANAOKULU, YABANCI KONUKLARINI AĞIRLIYOR

Saime Aslan Anaokulu, yürüttüğü ‘All Learn Robotics on Kindergarten’ isimli AB Erasmus+ projesi kapsamında Portekiz, Macaristan, ve İtalya'dan gelen misafirlerini ağırlıyor.


Yaptığı projelerle öne çıkan başarılı çalışmalara imza atan Saime Aslan Anaokulu, yürüttüğü ‘All Learn Robotics on Kindergarten’ isimli AB Erasmus+ projesi kapsamında Portekiz, Macaristan, ve İtalya'dan gelen proje ortaklarına ev sahipliği yapıyor. 2020 yılında başlatılan projenin 4. hareketliliği için Türkiye'ye gelen ekipler, Saime Aslan Anaokulu’nda proje yapılan çalışmaları uygulamaları yerinde izleme ve gözlemleme fırsatı buldu. Erasmus+ projesi ile okul öncesinde robotik çalışmalar üzerine uygulamalar yapan Saime Aslan Anaokulu Müdürü Ayten Bilgiç; “Okulumuza devam eden 4-5-6 yaş grubu öğrencilerinin dijital çağa entegre olarak algoritmanın temelini oluşturuyoruz” dedi. 2020 yılında başlayan projeyle birlikte okulun bütün sınıflarında robotik kodlama etkinliklerinin uygulandığını belirten Bilgiç, öğrencilerin materyaller ve kâğıt üzerinde kodlama etkinlikleri ile algoritma mantığını zevkli çalışmalarla kavrarken sonrasında code.org ve scratch JR. uygulamalarında kolayca ilerlediklerini belirtti. Bilgiç, “Projeyle birlikte yaptıkları çalışmalarla çocuklarımız analiz etme, problem çözmede farklı çözüm yolları üretme gibi kazanımlar elde ediyorlar” diye konuştu.


Saime Aslan Anaokulu’nca yürütülen bir diğer Outdoor Erasmus+ projelerinin daha olduğunun altını çizen Müdür Bilgiç, “Avrupa Birliği ülkeleri ile yaptığımız ortak çalışmalar, okul adına kültürel ve akademik gelişmelerine büyük katkı sağladı. Hatta okulumuz öğretmenlerince bir AB projesi daha hazırladık. Mart ayında projemizin başvurusunu tamamlayacağız.13 Mart’ta başlayan program doğrultusunda misafirlerimizi yöresel kıyafetlerle karşılayan öğrenciler, ülkemizin folklorik danslarından kesitler sundu. Atıklarla tasarladıkları robot sergisi, Robot Coco ve masallarla robotik kodlama çalışmalarını izleyen konuklar, sınıf ziyaretlerinde katıldıkları şarkılarla okuldaki öğrencilere renkli dakikalar yaşattı. Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Saime Aslan Anaokulu’nun misafirlerini makamında ağırladı. Ekipler, Çamlık Milli parkı, Müftü Ahmet Hulusi Külliye Cami ziyareti, Atatürk müzesi ziyareti sonrasında Babadağlılar Çarısında yöresel hediyelikler alma fırsatı buldular. Bir hafta boyunca Denizlimizin güzide okullarından olan Saime Aslan Anaokulu’nda robotik uygulamalara tanıklık edecek olan misafirlerimiz, Denizlimizin kültürünü tarihi mekanlarını da yakından tanıma fırsatı bulacaklar” dedi.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon