EKONOMİ

REKORLAR KIRAN İHRACATTA KARLILIK ORANLARI NASIL?

REKORLAR KIRAN İHRACATTA KARLILIK ORANLARI NASIL?
Denizli Metropol’de “Metropol Meydanı” programı DESİAD Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Katılımcılar, kent ve ülke ekonomisi ile ilgili soruları yanıtladı. Denizli’de son dönemde artarak rekorlar kıran ihracatta karlılık oranları nasıl? sorusuna yanıt ise DESİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve MUTEKS Mutlubaşlar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Serdar Mutlubaş’dan geldi.

ÖZEL HABER
Yeni yayın dönemine 1 Eylül 2021 itibariyle start veren Denizli Metropol, yeni döneme yeni programı ile “Merhaba” dedi. “Metropol Meydanı” programı başladı. Çok katılımlı, çok sesli Sinpaş Aquacity Amfi Tiyatro’dan gerçekleşen canlı yayında program konukları DESİAD Yönetim ve İstişare Kurulu Üyeleri oldu. Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği katılımcıları, kent ve ülke ekonomisi ile ilgili son güncel ve gündem konuları Ümit Yakuphan’ın moderatörlüğünde konuştu.



Denizli’de son dönemde artarak rekorlar kıran ihracatta karlılık oranları nasıl? sorusuna yanıt ise DESİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve MUTEKS Mutlubaşlar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Serdar Mutlubaş’dan geldi. Mutlubaş “İyi bir yıl geçiriyoruz. 2019 yılı iyi bir yıldı. 2020 yılında pandemi ile yavaşlama oldu. Ancak Mayıs ayıyla birlikte talep patlaması yaşandı ve yılı iyi kapattık. 2021 Temmuz ayı sonuna baktığımızda yüzde 52’lik ihracatta bir artış söz konusu. İthalatta da benzeri bir durum var. Şunu vurgulamak istiyorum. Geçen yıl tekstil sektöründe hammadde fiyatlarındaki düşüşle karlı bir yıl oldu. Yılbaşından bu yana ise hammadde ve navlun fiyatlarındaki artış sektörümüzü kötü etkiledi. Güzel bir yıl, ancak karlı bir yıl geçirmediğimizi düşünüyorum. Yılsonuna kadar siparişlerimizi tamamladık. Yılı güzel tamamlayacağız” diye konuştu.

DESİAD YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE MUTEKS MUTLUBAŞLAR TEKSTİL YÖNETİM KURULU BAŞKANI BEKİR SERDAR MUTLUBAŞ’IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon