SAĞLIK

PAÜ HASTANESİ İLK DEPREMZEDE HASTASINI TEDAVİYE BAŞLADI

PAÜ HASTANESİ İLK DEPREMZEDE HASTASINI TEDAVİYE BAŞLADI
Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etkisini gösteren depremlerin ardından PAÜ Hastanesi’ne başvuran ilk depremzedeyi tedaviye başladı. Hastayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Yüksel, Başhekim Prof. Dr. Murat Özban ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çelik odasında ziyaret etti.

Hatay’dan gelen 45 yaşındaki Mücahit Akıncı Acar isimli hasta Göğüs Cerrahisi Kliniğinde gerekli tedavisi yapılarak gözlem altında tutuluyor.

Depremzede Mücahit Acar deprem anını ve buraya gelişini şöyle anlattı: Hatay ‘da 7 katlı bir binanın 4. katındaydım, deprem olduğunda üst kata doğru çıkmaya başladım. Deprem bitince dışarıya çıktım o sırada merdivenlere çarptım göğsüme darbe almıştım. Dışarı çıkınca yaralı bir askerle karşılaştım, onunla sohbet ederken Isparta’dan ailesinin geldiğini söyledi ve onlarla birlikte önce Isparta Şehir hastanesine gittik, orada ilk tedavimi olduktan sonra Denizli’ye geldim. PAÜ Hastanesi Acil Servise başvurdum ve burada Göğüs Cerrahisinde tedavim yapıldı, şimdi kendimi daha iyi hissediyorum ama tabi ki çok üzgünüm dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Yüksel hastayla bir süre sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini iletti ve “Elimizden gelenin fazlasını yapacağız, gün birlik olma vaktidir. Destek olan tüm PAÜ Personeline ve yardımsever vatandaşlarımıza da minnettarız” dedi. Başhekim Prof. Dr. Murat Özban ise “PAÜ Hastanesi olarak tüm hastalarımızın tedavisini yapmak için hazırız” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon