EKONOMİ

PAÜ - DESİAD İŞ BİRLİĞİNDE “İŞYERLERİ MYO OLUYOR” ÇALIŞTAYI BAŞLADI

PAÜ - DESİAD İŞ BİRLİĞİNDE “İŞYERLERİ MYO OLUYOR” ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği ile Pamukkale Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen ‘ İş Yerleri Meslek Yüksek Okulu Oluyor” çalıştayı başladı. Üç gün sürecek çalıştaya 12 farklı sektörden temsilcilerle ile akademisyenler katılıyor.

Denizli’de üniversite – sanayi iş birliği anlamında önemli bir adım atıldı. Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği ile Pamukkale Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen ‘ İş Yerleri Meslek Yüksek Okulu Oluyor” çalıştayı başladı. Üç gün sürecek çalıştaya 12 farklı sektörden temsilcilerle ile akademisyenler katılıyor. İlk gün çalıştayı tekstil sektörünü kapsarken, çalıştayın açılışına Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necip Atar, Prof. Dr. Selçuk Yüksel ve Prof. Dr. Bilal Söğüt ile Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği Başkanı İbrahim Şenel, DESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, sektör temsilcileri ve akademisyenler katıldı.



Açılış konuşmalarını ise Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği Başkanı İbrahim Şenel gerçekleştirdi. İlk sözü alan DESİAD Başkanı İbrahim Şenel “Bugün çok kıymetli bir ev sahipliği yapıyoruz. Çalıştayımızın ilk günü olmasından dolayı mutluyuz. Ayrıca DESİAD’ın yeni mekanında ilk etkinliğimiz. Meslek Yüksekokulları ile sanayi ve iş dünyasının ortak çalışması ile karşılıklı sorunlar için ortak bir adım atılması Rektör Hocamız ve bizim için çok önemliydi. PAÜ’nün bu konudaki isteği ve iradesi bizi de ateşledi ve üniversite – sanayi iş birliği adına önemli bir adım atıldı. İki yıl önce staj konusu ile başladık. Şimdi ise ara eleman – aranan eleman formatına dönüştürüyoruz. İlk teknik çalışmamızı başlatıyoruz. Çok heyecanlı ve hevesliyiz” dedi.  



Ardından konuşan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ise “PAÜ’nün bugün önemli bir günü. Göreve geldiğim günden bu yana sürekli dile getirdiğimiz üniversite – sanayi iş birliği adına önemli bir basamağa adım attık. DESİAD’ın yeni mekanı hayırlı olsun. Üniversite – sanayi iş birliğine çok hızlı bir şekilde girdik. Teknoloji Transfer Ofisi’nde 20 olan hoca görevlendirmemizi 80’nin üzerine çıkardık. Teknokent’te sıra bekleyen projelerimiz var. Bugünkü projemiz bizi hem ülke hem de dünyaya karşı gururlandırıyor. İşyerleri MYO oluyor çok güzel bir slogan oldu. 16 meslek yüksekokulumuz var. Denizli sanayicisi aranan elemanı neden başka şehirlerde arasın. Çocuklarımıza iyi bir kariyer alanı sağlamaya çalışıyoruz. Bu projenin bir basamak teşkil etmesini ve üniversite sanayi iş birliğinde hocalarımızın artık fabrikalarda olmasını istiyoruz. Bu proje YÖK’ün de alt yapı oluşturup kullanacağı bir proje” ifadelerini kullandı.  



Açılış konuşmaları sonrası üç gün sürecek çalıştayın ilk gün programı başladı. İlk gün tekstil sektörü ele alınıyor. Gün boyu sürecek çalıştaya Menderes Tekstil, Yavuzçehre Tekstil, Gökhan Tekstil, Gamateks, Kımıl Tekstil, Uğurlular, Evliyaoğlu Tekstil ve Aysu Tekstil temsilcileri ile akademisyenler katıldı.



Çalıştayın diğer iki gününe enerji, sağlık, mermer, kimya, turizm, inşaat, kablo, makine, elektrik, elektronik ve gıda sektörlerinden temsilcilerle üniversite akademisyenleri iştirak edecek…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon