YAŞAM-GÜNCEL

PAÜ’DEN 15 TEMMUZ “TÜRKİYE AŞKINA” PANELİ

PAÜ’DEN 15 TEMMUZ “TÜRKİYE AŞKINA” PANELİ
Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen 15 Temmuz “Türkiye Aşkına” Paneli ve 15 Temmuz Ruhu “Türkiye Aşkına” isimli karma serginin açılışı gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlüğü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle, PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir dizi etkinlik düzenledi. Programa; Danıştay Üyesi ve HSYK Eski Üyesi Muharrem Özkaya, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Önceki Dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve il protokolünden isimler ile çok sayıda davetli katıldı.



Program kapsamında ilk olarak 15 Temmuz Ruhu “Türkiye Aşkına” isimli karma serginin açılışı gerçekleştirildi. Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinin, kişisel ve özgün çalışmalarından oluşan ve 15 Temmuz Ruhunu yansıtan sergide; dokuma, nakış, ebru, dijital baskı, metal baskı ve deri işleme yöntemleriyle hazırlanmış 35 eser beğeniye sunuldu.



Serginin gezilmesinin ardından program, 15 Temmuz “Türkiye Aşkına” Paneli ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan panel, daha sonra Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dua ile devam etti.



Daha sonra TEKNOFEST 2021 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışmasında Engelli Dostu Kategorisi Türkiye İkincisi Mehmet Ensar Çalışan’ın, ‘30 Kuş’ isimli şiiri okumasının ardından program açılış konuşmaları ile devam etti. İlk konuşmayı PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan gerçekleştirdi. Kutluhan “15 Temmuz darbe girişimi; aziz Türk Milleti’nin refleksiyle bertaraf edilmiş olması, Türk milletinin dini ve milli değerleriyle oynanmayacağını bir kez daha göstermiştir” dedi.



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz 2016’da yaşanılan hain darbe girişiminin ülkeyi paramparça etmek için yapılan bir teşebbüs olduğunun zaman geçtikçe daha iyi anlaşıldığına dikkat çekerken, bu darbe girişiminin, yüz yıl önce yaşanılan Anadolu işgalinin farklı bir şekli olduğunu söyledi.



AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, 15 Temmuz’da Türk milletinin milli bir şuur ile meydanlara indiğini belirtirken, Türk Milleti’nin en önemli özelliklerinden birinin en zor anlarda kenetlenmek olduğunu dile getirdi.



Denizli Valisi Ali Fuat Atik, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanılan darbe girişiminin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni paramparça etmek için hazırlanmış bir planın parçası olduğunu ifade ederken, tarihte buna benzer örneklerin bir tanesinin Bağdat’ın işgali sırasında yaşandığına vurgu yaptı.



Açılışta konuşma yapan Önceki Dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise 15 Temmuz 2016 gecesine ait darbe girişimine ilişkin yaşanmışlıklarını ve şahit olduğu kahramanlık hikâyelerini konuklarla paylaştı.

Açılış konuşmalarının ardından program panel ile devam etti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın Basın Danışmanı İrfan Atasoy’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele çevrimiçi bağlantı ile panelist olarak katılan Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener ‘Fetullahçı Terör Örgütünün Güncel Yapılanması konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Panelin ikinci konuşmacısı olan 15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sedat Ayyıldız, ‘Darbe Davalarının Demokrasi Tarihimiz Açısından Önemi’ isimli bir sunum yaptı. Panelin son konuşmacısı olan Danıştay Üyesi ve HSYK Eski Üyesi Muharrem Özkaya ise ‘FETÖ’nün Yargı Yapılanması ve KHKlılar’ başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.



Panelin ikinci konuşmacısı olan 15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sedat Ayyıldız, Ülke tarihimizde yaşanan darbe ve muhtıralardan farklı olarak 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan cuntacıların yargılanıyor olmasının, bundan sonraki süreçte aklında darbe yapmak olanların önünde önemli bir psikolojik bariyer olduğunu söyledi.

Panelin son konuşmacısı olan Danıştay Üyesi ve HSYK Eski Üyesi Muharrem Özkaya, 15 Temmuzda yaşananların gelecek kuşaklara anlatılmasının, bu darbe girişiminin paneller ve toplantılarda ele alınmasının, bir daha böyle olaylar yaşanmaması adına önemine dikkat çekerken,  bu süreçte verilen mücadelenin, övünülmesi gereken onurlu bir hatıra ve miras olduğunu söyledi.

Panel; Panelistler ve Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ceren Göde ile ‘30 Kuş’ isimli şiiri seslendiren Mehmet Ensar Çalışan’a ve Kur’an-ı Kerim tilavetini gerçekleştiren Hasan Soyuçok’a protokol üyeleri tarafından teşekkür belgelerinin takdiminin yapılması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon