Pamukkale’nin gururu "Engelsiz Yürekler", şampiyonluk yolunda dev bir adım daha attı. Kocaeli Başiskele Spor Salonu’nda oynanan kritik mücadelede Kocaeli Engelliler Spor Kulübü ile karşılaşan Mavi-Beyazlı temsilcimiz, üstün performansını skor tabelasına yansıtarak sahadan 58-41 galip ayrıldı.
Parkede Mavi-Beyaz Fırtına
Maçın başlangıç düdüğünden itibaren oyunun kontrolünü eline alan Pamukkale ekibi, hem savunmada hem de hücumda kusursuz bir disiplin sergiledi. Rakibinin direnç çabalarını etkili hücum organizasyonlarıyla kıran temsilcimiz, her periyotta farkı açarak 17 sayılık net bir üstünlükle galibiyete uzandı.
İstatistikler Liderliği Tescilledi
Bu sonuçla birlikte ligdeki 8. maçında 7. galibiyetini alan Pamukkale Belediyespor, puanını 15’e yükselterek grubun zirvesine yerleşti. Takımın sezon başından bu yana sergilediği performans rakamlara da yansıdı:
Toplam Galibiyet: 7
Atılan Sayı: 513
Yenilen Sayı: 419
Averaj: +94
Başkan Ertemur: "Şampiyonluk Kupası Pamukkale'ye Gelecek"
Galibiyetin ardından açıklamalarda bulunan Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, sporcuların azmiyle gurur duyduklarını belirtti. Ertemur; "Onlar parkede sadece basket atmıyor; inancın ve emeğin neleri başarabileceğini tüm Türkiye’ye gösteriyorlar. Teknik ekibimizi ve 'Engelsiz Yüreklerimizi' yürekten kutluyorum. Pamukkale Belediyesi olarak her zaman yanlarındayız. İnanıyorum ki sezon sonunda o kupa Pamukkale’ye gelecek," dedi.
Zirve yarışında rakiplerine gözdağı veren Mavi-Beyazlılar, bu galibiyetle şampiyonluk yolundaki en büyük aday olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.
0 Yorum