PAMUKKALE

PAMUKKALE BELEDİYESİ ANTALYA’DA YÖRÜK TÜRKMEN FESTİVALİ’NDE

PAMUKKALE BELEDİYESİ ANTALYA’DA YÖRÜK TÜRKMEN FESTİVALİ’NDE
Pamukkale Belediyesi, Pamukkale ilçesinin adını duyurmak amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali”ne katıldı.

Yörük kültürünün tüm renklerini bir araya getirerek, Türk kültürünün bu önemli mirasını gelecek nesillere taşıma hedefiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde, Pamukkale standı büyük ilgi gördü.  

Türkiye’den 59 Yörük-Türkmen Derneği, 40’a yakın belediye ve 19 ülkeden gelen heyetlerin katılımıyla gerçekleşen “3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali” 13-15 Eylül 2024 tarihleri arasında Antalya’nın Döşemealtı ilçesi Düzlerçamı Mesirelik Alanı’nda gerçekleşti.

40 yakın belediye ile derneklerin stant açtığı festivalde renkli görüntüler yaşanırken, Pamukkale Belediyesi’nin tanıtım standı büyük ilgi gördü. Yerli ve yabancı misafirler için en ilgi çekici stantlardan olan Pamukkale standında, “Coğrafi yapısıyla, tarihiyle, şifalı sularıyla, kekiğinden, adayaçayına, narından, ayvasına, lavantasından, hayvancılığına her alanda bir eşsiz, çalışkan, mutlu bir Pamukkale’miz var” vurgusu yapıldı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon