EĞİTİM

ÖZEL DENİZLİ SINAV ORTAOKULU’NDAN ETWİNNİNG PROJESİ

ÖZEL DENİZLİ SINAV ORTAOKULU’NDAN ETWİNNİNG PROJESİ
Özel Denizli Sınav Ortaokulu 5 ve 6. sınıf öğrencileri, Matematik Öğretmeni Zehra Haznedar rehberliğinde “Ondalık Gösterimler Her Yerde” Uluslararası eTwinning projesinde, matematiğin ve onun önemli bir parçası olan ondalık gösterimlerin günlük hayatta her alanda kullanıldığına dikkat çekti.

Özel Denizli Sınav Ortaokulundan Matematik Öğrenmenin Önemini Vurgulayan Uluslararası eTwinning Projesi…  Öğrenciler proje kapsamında spor dallarında, meslek gruplarında, mutfakta, alışverişte, restoranda, kuyumcuda, bankada, hastanede vb. alanlarda matematik derslerinde öğrendiklerini uygulama fırsatı yakaladı.



Yaratıcı düşünme becerilerini kullanarak proje sonunda kendilerini bir hikâyenin içinde buldular. “Duru’nun Ondalık Gösterimlerle Bir Günü” e-kitap ortak ürünle öğrenciler zaman ve mekân sınırını ortadan kaldırıp her koşulda birlikte hareket edebilmenin ve üretebilmenin üzerine odaklanıp pandemi sürecini verimli geçirdi.



Projeye Bosna-Hersek, Ürdün ve ülkemizin farklı şehirlerindeki okullardan öğretmen ve öğrenciler katıldı. Özel Denizli Sınav Ortaokulu 5 ve 6. Sınıf öğrencileri, farklı okullardaki akranlarıyla e-güvenlik kuralları gözetilerek eTwinning Twinspace sayfalarında iletişim kurma fırsatı buldu, projenin içeriğinde yer alan etkinliklerde işbirliği içinde çalıştı ve ortaya çok güzel ürünler çıkardılar.



Proje, öğrencilerin bilişim teknolojilerini (Web-2 araçlarını) araştırıp aktif bir şekilde kullanmaya teşvik ederken, günümüzde teknoloji ile iç içe olan öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini, öğretmenlerinin rehberliğinde doğru yerlerde kullanmalarına da imkân tanındı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon