EĞİTİM

ÖZEL DENİZLİ SINAV İLKOKULUNDAN RENKLİ ETWİNNİNG PROJESİ

ÖZEL DENİZLİ SINAV İLKOKULUNDAN RENKLİ ETWİNNİNG PROJESİ
Özel Denizli Sınav İlkokulu 1. sınıf ve 2. sınıf öğrencileri, İngilizce Öğretmeni Pınar Bayçınar ve Sınıf Öğretmeni Meltem Buruşoğlu rehberliğinde “Renkler Ülkesi” Ulusal  eTwinning projesi ile öğrencileri tüm değerler eğitiminde almaları gereken olguları ilgi ve yetenekleri kapsamında renkli çalışmalarla sağladılar. 

Proje ile öğrencilerin tiyatro, şiir, resim, masal anlatımı gibi renkli dallarda kendilerini rahat ve özgüvenle ortaya koyup bireysel farkındalıklarını arttırarak kendilerini geliştirmelerine ortam sağlanıyor. Zaman ve mekan sınırını ortadan kaldırıp her koşulda birlikte hareket edebilmenin ve üretebilmenin üzerine odaklanıp pandemi sürecini verimli geçiriyorlar. Projeye ülkenin farklı şehirlerindeki 7 farklı okulun öğretmen ve öğrencileri katıldı. Özel Denizli Sınav İlkokulu 1. sınıf ve 2.sınıf öğrencileri, farklı okullardaki öğrencilerle e-güvenlik kuralları gözetilerek eTwinning Twinspace sayfalarında paylaşımlarda bulunup etkileşim kurabilirken, projenin içeriğinde yer alan farklı etkinliklerle de ortak ürünler elde ediliyor. Proje aynı zamanda öğrencileri bilişim teknolojilerini (Web2 araçları) araştırıp kullanmaya da teşvik ediyor. Günümüzde teknoloji ile iç içe olan öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini doğru yerlerde öğretmenlerinin rehberliğinde kullanmaları için fırsat doğuyor. Böylelikle yeni nesil olarak teknolojiyi hedeflediği çalışmayı gerçekleştirmek üzere kendi bilgi dağarcığına ekleyebiliyorlar.



Özel Denizli Sınav İlkokulu “Renkler Ülkesi”  Ulusal  eTwinning Projesi  Öğretmenleri Pınar Bayçınar  ve Meltem Buruşoğlu proje süreci ve sonuçları hakkında düşüncelerini anlatarak:  “Renkler Ülkesi”  projesi pandemi sürecinde öğrencilerimizin  güvenilir ortamda sosyalleşmesi için çok katkı sağlayan bir ortam sundu. Proje etkinlikleri ile öğrencilerim evlerinde bu süreci bir hedef doğrultusunda araştırmaya, üretmeye, ortak hareket edebilme çabasını geliştiriyor. Proje sonunda öğrencilerimiz farklılıklarını ortaya koyabilmeyi, özgüven ile bir grup içinde varlığını devam ettirebilmeyi, farklılıklarımızın zenginliğimizi güçlendirdiğini anlamayı, her bireyin bulunduğu topluluğa kendi beceri ve yetenekleri ölçüsünde katkı sağlayabileceğini hissedip yaşamlarına katmalarını hedefliyoruz. Öğrencilerimiz yaptıkları çalışmalarla şimdiden bunları daha iyi öğreniyor ve kavrıyorlar. Hedefimiz nitelikli ve bilinçli bireyler yetiştirmek. Ortaklarımızla birlikte olmaktan heyecanlı, mutlu ve coşkuluyuz” dediler.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon