EKONOMİ

OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN AĞIR VASITA KISMINDA DARALMA NİYE YOK?

OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN AĞIR VASITA KISMINDA DARALMA NİYE YOK?
Otomotiv sektöründe son 6 aydaki daralma ağır vasıta kısmında yaşanmıyor. Peki, ama neden? Özmutlubaş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mutlubaş açıkladı: 2023’te ne olacak? Hızlı yükselişin sebepleri ne?

ÖZEL RÖPORTAJ
Türkiye otomotiv sektörü yılın ilk altı ayının sonunda daralma yaşadı. Otomotiv sektöründe son 6 aydaki daralma ağır vasıta kısmında yaşanmadı. Nedenini Özmutlubaş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mutlubaş Metropol’e açıkladı…

AHMET MUTLUBAŞ'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Mutlubaş “Biz otomotiv sektörünün ağır vasıta kısmındayız. Ağır vasıta kısmında herhangi bir daralma yok. Bizde talep çok fazla. Çünkü Türkiye’de ihracat hızla yükseliyor. Bu yükselişle birlikte bizimde işlerimiz yükseliyor.  Ağır vasıtada talep artarak devam ediyor. İhracatımız bu hızla giderse 2023 yılının sonuna kadar bizde herhangi bir talep daralması olmayacaktır. Otomotiv sektörünün otomobil ve hafif araç kısmındaki daralmanın tedarik sorunlarından kaynaklandığını düşünüyorum. İşler kolay değil. Otomotiv de genişleyerek devam edecektir” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon