EKONOMİ

OTOMOBİL SATIŞINA '6 AY VE 6 BİN KİLOMETRE' SINIRI İKİNCİ EL PİYASASINI NASIL ETKİLER?

OTOMOBİL SATIŞINA '6 AY VE 6 BİN KİLOMETRE' SINIRI İKİNCİ EL PİYASASINI NASIL ETKİLER?
Sıfır kilometre araç satışı için planlanan yeni uygulama resmen duyuruldu. İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları satamayacak.. Yeni uygulamanın sektöre yansımalarını Çalışkan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çalışkan, Metropol TV’ye değerlendirdi.

ÖZEL RÖPORTAJ
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kayseri’de Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, yeni düzenlemeye ilişkin bilgi verdi. Bakan Muş “İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar için 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçların satışına kısıtlama getiriyoruz. Gerçek anlamda ihtiyacı olanlar alsın. Gerçek anlamda ikinci el olacaktır böylece. Şirketlerde ortak fiyat belirleme veya piyasayı manüpile gibi konular varsa o Rekabet Kurulu’nun görev alanı ve soruşturma açtı, inceliyor. Varsa yanlışlık gereğini yapar yoksa kapatır. Yönetmelik yayınlandıktan sonra vatandaşın birinci elde daha fazla erişime ulaşacağını düşünüyoruz. İkinci el sıfır diye bir ilanla karşı karşıya kalmayacağız” dedi.

KADİR ÇALIŞKAN'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Yeni uygulama ile ilgili Denizli’de sektör temsilcilerinden Çalışkan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çalışkan, Metropol TV’ye açıklamalarda bulundu… Çalışkan “Filo firmaları bunu uyguluyordu. Dışarıdan vergi dışı iş yapanlar daha fazlaydı. Hükümet bunu önlemek adına böyle bir karar aldı. Yerinde ve zamanında alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum. İlerleyen günlerde artıları, eksileri tartışılır. Araç azlığı, daralan bir piyasada ne gibi durumlarla karşı karşıya gelinecek bakacağız. İlerleyen süreçte ciddi yaptırımlar ve ciddi cezalarla başarılı olacağına inanıyorum. Şahsi fikrim; mantıklı ve yerinde alınmış bir karardır” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon