POLİTİKA

ÖSELMİŞ “KAMU ÇALIŞANLARI ESNEK ÇALIŞMA MODELİNE GEÇMELİ”

ÖSELMİŞ “KAMU ÇALIŞANLARI ESNEK ÇALIŞMA MODELİNE GEÇMELİ”
Denizli Metropol canlı yayınına katılan Memur-Sen Denizli Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş, Denizli’de koronavirüs salgınının ileri boyutlara ulaştığını belirterek, kentte kamu çalışanlarının esnek çalışma modeline geçmesini ve kılık kıyafet yönetmeliğinin ise pandemi döneminde uygulanmamasını istedi. Başkan Öselmiş, her iki konu ile ilgili Denizli Valisi Ali Fuat Atik’e çağrıda bulundu.

“DENİZLİ’DE KAMUDA ESNEK ÇALIŞMA MODELİ İSTİYORUZ”
Denizli Metropol’de Haber Bülteni konuğu olan Memur-Sen Denizli Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş, Denizli’nin koronavirüs salgını ile ilgili ülkede ilk üç sırada olduğunu belirterek, kamuda esnek çalışma sistemine geçilmesini istedi. Öselmiş “Denizli Valimiz Ali Fuat Atik’ten esnek çalışma konusunda bir talebimiz oldu. Vali Bey ise bu kararı kurumlara bıraktı. Bazı kurumlar eski çalışma düzenine devam ediyor. Koronavirüste ülke çapında Denizli üçüncü sırada. Kamu çalışanlarımızın sağlıklarını korumak anlamında esnek çalışmaya geçilmesi gerekiyor. Bunu defalarca dile getirdik. Bunun dikkate alınmasını istiyoruz” dedi.

“PANDEMİ VAR, KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ UYGULANMASIN”
Memur-Sen Denizli Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş ayrıca pandemi döneminde kılık kıyafet yönetmeliğinin de uygulanmamasını isteyerek “Bizim ayrıca bir devlet memurluğu kılık kıyafet yönetmeliğimiz var.  15 Mayıs’ta başlayıp,  15 Eylül’de biten. İnsanları belirli bir çerçeve içine sığdıran, bıyığının, favorisinin uzunluğuna; saçının, topuğunun,  eteğinin kısalığına göre şekillendiren bir kılık kıyafet yönetmeliği bu. Maalesef biz şu an pandemi süreci yaşıyoruz. Bu pandemi sürecinde daha kolay giyinebilen, temizlenmesi kolay kıyafetlerle işyerine gelinmesini istedik. Bu konuda Sayın Valimize yazıyla bir talebimiz oldu. Kendisiyle görüştük. Değerlendireceklerini söylediler. Bunun bir an önce gerçekleştirilmesini istiyoruz. Bu değişim çalışanları rahatlatacak, motive edecektir” diye konuştu.

DENİZLİ VALİSİ ALİ FUAT ATİK’E ÇAĞRI
Sözlerinin sonunda Denizli Valisi Ali Fuat Atik’e çağrıda bulunan Başkan Öselmiş “Sayın Valimize buradan çağırımız hem esnek çalışmaya geçelim, hem de kılık kıyafet yönünden amirlerimiz çalışan arkadaşlarımıza karışmasın. Onlar kendilerine yakışanı giyerler. Bizim sendika olarak kılık kıyafet eylem kararımız 2012’den bu yana devam ediyor. Biz darbe döneminden kalan kılık kıyafet yönetmeliğini tanımıyoruz. Üyelerimizin de buna uymasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.  

ÖSELMİŞ'İN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon