EĞİTİM

“ÖĞRENCİLER MESLEK SEÇİMİNDE HAYALLERİNİN PEŞİNDEN KOŞMALI”

“ÖĞRENCİLER MESLEK SEÇİMİNDE HAYALLERİNİN PEŞİNDEN KOŞMALI”

Denizli Koleji Kurucu Üyesi, Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi Müdürü Resul Tekin, üniversite sınavına giren ve meslek seçiminde bulunacak öğrencilere ve velilerine seslenerek, “Herkes doktor, avukat, öğretmen olacak diye bir durum yok. Öğrencilerimize ve ailelerine tavsiyem. Meslek seçimi tercihlerinde hayallerinin peşinden koşsunlar. Daha sonra  ‘keşke’ demesinler” dedi.

Denizli Metropol'de "Metropol Gündemi" Programımızın Konuğu Denizli Koleji Kurucu Üyesi, Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi Müdürü Resul Tekin oldu.

Önce Türkiye’deki eğitim sistemi ile ilgili görüşlerini aktaran Tekin, 12 yıllık eğitim sisteminin sonunda öğrencilerin meslek seçimi için zorlandığını belirterek “Herkes üniversite okuyacak diye bir durum yok. Burada meslek liselerinin önemi ortaya çıkıyor. Ara elemana da ihtiyaç var. Bu tür okulları bitirenler okulu bitirdiklerinde hem mesleğe hazır oluyorlar, hem de işleri hazır oluyor. Avrupa’daki eğitim sisteminde bu var. Belli hayat şartları sağlanıyor. Hayat şartları hazırlanırsa buraya doğru bir kayış olabilir. Bugün YKS açıklandı. Bir öğrencim Uçak Mühendisi olmak istediğini söyledi. Küçüklüğünden beri hayaliymiş. Tüm veliler çocuklarının tıp okumasını istiyor. Bu çocuğumuz hayalinin peşinde koşmuş. Anaokulundan itibaren ileride öğrencinin seçeceği meslek tespit edilmeli ve onun üzerinden eğitim almalı. Herkes tıp fakültesi, eğitim fakültesi öğrencisi olmak istiyor. İleride mutlu olacakları mesleği seçsinler” dedi.

“İLERİDE KEŞKE DEMESİNLER”

Meslek seçiminde bulunacak öğrencilere ve velilerine seslenen Eğitimci Tekin “Herkes doktor, avukat, öğretmen olacak diye bir durum yok. Öğrencilerimize ve ailelerine tavsiyem. Meslek seçimi tercihlerinde hayallerinin peşinden koşsunlar. Sevdikleri işi yapsınlar. Daha sonra  ‘keşke’ demesinler” dedi.

“ŞU MESLEĞİ SEÇ DİYE DAYATMAYIN”

Resul Tekin, velilerin kendi yapamadıkları işleri, kendi seçemedikleri ve hayal ettikleri mesleği çocuklarının yapmalarını istediklerini de sözlerine ekleyerek “Aslında hayat şartları velileri böyle düşünmeye sevk ediyor. İleride işsiz kalmak korkusu var. Sağlık sektörünü seçerlerse daha iyi bir hayat  düşüncesi var. Güvence var. Buna rağmen istemeyen çocuğa bu mesleği seç diye dayatmamak gerekir” diye konuştu. 

“DENİZLİ KOLEJİ’NDE KAYITLARIMIZ BAŞLADI”

Okulların 31 Ağustos’ta açılacağını Denizli Koleji olarak korona virüsle ilgili tüm tedbirleri aldıklarını söyleyen Denizli Koleji Kurucu Üyesi, Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi Müdürü Resul Tekin, okulda kayıtların devam ettiğini belirterek, velilere kayıt konusunda ellerini çabuk tutmaları uyarısında bulundu. Okulun yapısı hakkında bilgi veren Eğitimci Tekin “Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve Anadolu ve Fen lisesi okullarımız var. Çok deneyimli bir eğitim kadromuz var. 60 öğretmenimiz var. Öğrencilerimizi hem sınavlara hem de hayata hazırlıyoruz. Geçen yıl YKS’de Türkiye birinci ve ikincisini okul olarak çıkardık. Okulumuza velilerimiz gelsinler. Görüşsünler. Eğitimci kadromuzu araştırsınlar. Ne kadar önemli bir kadromuz olduğunu görecekler” dedi.

NEDEN DENİZLİ KOLEJİ TERCİH EDİLMELİ?

Denizli Koleji olarak her branşta ön planda olduklarını sözlerine ekleyen Resul Tekin canlı yayında gelen “Neden Denizli Koleji tercih edilmeli” sorusu üzerine “Çocuklarının iyi bir eğitim almasını isteyen velilerimiz Denizli Kolejini tercih etmeliler. Gelip okulumuzu görsünler. Eğitimci kadromuzla tanışsınlar. Çocuklarımız en kıymetli varlıklarımız” dedi.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon