EKONOMİ

O SEKTÖR GEÇEN YILA GÖRE İHRACATINI ÜÇE KATLADI

O SEKTÖR GEÇEN YILA GÖRE İHRACATINI ÜÇE KATLADI
Denizli’nin DENİB üzerinden yaptığı Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı. Geçen yılın Mayıs ayı ile bu yılki Mayıs ayının sektörlere göre artışları izlendiğinde en fazla artışın elektrik elektronik sektörü olduğu dikkat çekti.

Denizli’nin Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı. Denizli’nin ihracat rekorları geride bıraktığımız ayda da ara vermeden devam etti. Mayıs ayında Türkiye ihracatı yüzde 65,5 artışla 16,5 milyar Amerikan Doları olurken, TİM tarafından kaydedilen Denizli ihracatı yüzde 109 yükselişle 341 milyon Amerikan Doları’na ulaştı. DENİB üyelerince yapılan ihracat ise yüzde 103 artışla 255 milyon Amerikan Doları olarak gerçekleşti…

Mayıs ayında geçen yılın Mayıs ayına göre lokomotif sektörlerdeki çift haneli artışlar dikkat çekici seviyedeydi. Denizli İhracatında tekstil-konfeksiyon sektörü geçen yılın aynı tarihine göre yüzde 87,28’lik artışla 126 milyon Amerikan Doları’na ulaştı. Benzer şekilde; elektrik-elektronik sektörü ihracatını yüzde 185,25 artırarak 43 milyon Amerikan Doları’na taşırken, demir-demir dışı metaller sektörünün ihracatı yüzde 150,33 yükselişle 28 milyon Amerikan Doları oldu. Madencilik sektörünün ihracatı ise yüzde 92,91 arttı ve 17 milyon Amerikan Doları olarak gerçekleşti.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon