SAĞLIK

O PROJE, DENİZLİ İŞ KADINLARI BİRLİĞİ İLE BAŞLATILDI

O PROJE, DENİZLİ İŞ KADINLARI BİRLİĞİ İLE BAŞLATILDI
2018 yılı Eylül ayında Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Denizli İş Kadınları Birliği (DİKAB) işbirliğiyle başlatılan Pembe Şehir Projesi, pandemi döneminde de tarama çalışmalarına devam etti ve bu kapsamda 2020 yılında Denizli’de 52 bin 701 tarama gerçekleştirildi. Taramalar sonucunda toplamda 63 kanser teşhisi kondu.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ‘4 Şubat Kanser Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada kanserde erken teşhisin çok önemli olduğunu bu nedenle pandemi ile mücadele edilen bu dönemde kanser taramalarının aksatılmaması gerektiğini söyledi.Denizli’de 2018 yılının Ekim ayında kanser tarama sayılarının arttırılması, erken tanı  ve kanserle etkin bir mücadele için Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün himayelerinde Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Denizli İş Kadınları Birliği (DİKAB) işbirliğiyle Pembe Şehir Projesi başlattıklarını belirten Öztürk; bu proje kapsamında Denizli’de yaş grubunda taranmadık kimse kalmaması yönünde bir dizi eğitim ve tarama faaliyetleri yaptıklarını bunun sonucunda 2018 yılında Denizli’ye iki birincilik ödülü de kazandırdıklarını söyledi.

Pandemi nedeniyle bu yıl toplu eğitim ve tarama faaliyetleri yapılamadığını ifade eden Öztürk, “2019 yılında Denizli’de 126 bin 848 tarama gerçekleştirmiş ve toplamda 134 kanser teşhisi tespit etmiştik, bu yıl pandemi olması nedeniyle toplu eğitim ve tarama faaliyetlerinde bulunamasak da ekiplerimizin farkındalık  çalışmaları ile neredeyse geçen yılın yarı oranını yakaladığımızı gördük. 2020 yılında Denizli’de 52 bin 701 tarama gerçekleştirerek taramalar sonucunda toplamda 63 kanser teşhisi yakaladık. Bir hayırseverimiz tarafından alınan Kanser Tarama Aracımızı da en yakın zamanda Denizli’nin hizmetine sunacağız ve taramaları vatandaşlarımızın ayağına götüreceğiz. Böylelikle projemizin adında da belirttiği gibi hedefimiz olan tüm kadınlara ulaşarak Denizli’yi Pembe Şehir yapacağız” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon