POLİTİKA

O GECE KÖPRÜ’DE TANKLARIN ÖNÜNDE, BARİKATDAYDIM!

O GECE KÖPRÜ’DE TANKLARIN ÖNÜNDE, BARİKATDAYDIM!
DİZİ YAZI; PAÜ ESKİ REKTÖRÜ BAĞCI 8 YIL SONRA 15 TEMMUZ’A ANLATIYOR!-1

PAÜ'de 2011- 2016 yılları arasında (5. ve 6. dönem)  rektörlük yapan önemli bir bilim insanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı. 15 Temmuz 2016 FETÖ’cü Darbe Girişimi sırasında İstanbul’da o tankların barikatlarla durdurulduğu Boğaziçi (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) Köprüsü’nde idi. Elinde Türk Bayrağı ile köprüde tankların önünde halkın arasındaydı.



Ancak Denizli’ye Rektör olduğu Pamukkale Üniversitesi’ne işte bu köprüden geldi. Yine de suçlandı! Tüm İddialardan, davalardan ve suçlamalardan aklandı. Profesörlük unvanı, öğretim üyeliği, bütün hakları ve itibarı iade edildi. Şimdi Rektör Kutluhan engeline rağmen son adım kaldı. PAÜ’nün kendisine yetkili Denizli İdari Mahkemesi’nde (PAU Rektörlüğü’nün istinaf yolu kapalı) bütün haklarını iade etmesini bekliyor.  Evet, 15 Temmuz Darbe Girimi’ni 8 yıl sonra bir de eski Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’dan dinleyelim!



DENİZLİ’DE 20 BİN KİŞİYE KONUŞTUM!
Bugün 23 Temmuz, Hain FETÖ darbesinin/girişiminin/kalkışmasının 8 yıl 8. günü... 8 yıl önce bugün Pamukkale Üniversitesi'nin o dönemki (5. ve 6. dönem) rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı Gazi Meclisi bombalayan vatan hainlerinin TBMM'ye yaptıkları haince saldırıyı ve tahribatı dönemin YÖK Başkanı Yekta Saraç ile yerinde görüp dönemin Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın başkanlık ettiği oturuma katılmış terörü lanetleyen konuşmalarının ardından akşam saatlerinde katıldığı Denizli 15 Temmuz Şehitler Meydanı/Çınar Meydanı'nda 20.000 kişiye yaptığı heyecan/duygu dolu hitabında hainleri telin etmiş, meydanda toplanan halkın tekbir ve gözyaşları arasında müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin 15 Mayıs 1919'da Yunan işgalinin başladığı ilk gün bayramyeri/Denizli'de yaptığı konuşma kadar heyecan ve coşku uyandırmıştır. 



BAĞCI’NIN 5 YILLIK DÖNEMİNDE PAÜ’YE 3 MİLYARLIK YATIRIM YAPILDI!
Görev yaptığı süre içerisinde (2011-2016) 3 milyar TL'lik bir yatırımla ve önceki rektörlerden (2. ve 3. dönem) Prof. Dr. Hasan Kazdağlı'nın en yakınındaki kişi arkadaşı, rektör yardımcısı ve 3 dönem yaptığı PAU Tıp Fakültesi dekanlığı döneminde de dolaylı olarak özellikle tıp ve sağlık alanındaki yapılan 1 milyar TL'lik yatırım da dikkate alındığında PAÜ'nün bugünlere gelmesinin YEGANE TEMSİLCİSİ VE MİMARI OLMA konumunu (2016-2024 arasını karşılaştırdığımızda) hala korumakta ve bununla ilgili olarak kendisinden sonra bir çivi bile çakılmamasının derin üzüntüsü ile birlikte 45 yıl süren akademik geçmişinin haklı gururunu taşımaktadır. 



MAHKEME SUÇSUZ VE TERTEMİZ OLDUĞUNA HÜKMETTİ!
Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın itici gücü ile (ing. driving force) yürütülen çalışmalar onun FETÖ/PDY kumpası ile 4 Ağustos 2016 tarihinde sonlandırılmış, akabinde 8 yıl süren soruşturma, kovuşturma, sorgulama, inceleme ve yargılama sonucu sadece "Beraat" değil, "suçsuzluğuna ve tertemiz olduğuna" hükmedilerek doğum günü olan 2 Ocak tarihinde kadrosunun bulunduğu Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki öğretim üyeliği görevine yeniden YÖK TARAFINDAN profesör olarak atanmıştır. 



BIRAKTIĞINDA 20. SIRADA OLAN ÜNİVERSİTE ŞU ANDA 80. SIRADA!
PAU'nün 5. ve 6. dönem rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın gerek uluslararası gerekse yerel ve ulusalda iyi bir bilim insanı olmasının yanında büyük çaptaki dev projelerin altına imza attığı herkesin ve özellikle akademik çevrelerin malumu olup bu çerçevede Denizli'nin ve PAÜ'nün yerelde ve dünya üniversiteleri arasında yerini hep yükseklerde tutmuştur. Bu derece PAÜ'nün yaşıtı üniversiteler dikkate alındığında ilk beşin altına hiç düşmemiştir.  Rektör Bağcı'nın 4 Ağustos 2016 tarihi itibariyle 20. sırada bıraktığı PAÜ bugün 80. sırada yer almış ve yaşıtı üniversitelerin çok çok gerilerinde kalmıştır. 



BAĞCI 15 TEMMUZ 2016 GÜNÜ NEREDEYDİ?
Yaptığı araştırmalarına ve liderlik ettiği uluslararası proje çalışmalarının sonuçlarına 5000 civarında atıf yapılan rektörlük görevine başladığı 2011 yılı itibariyle h-index'i (uluslararası bilimsel tanınırlık kat sayısı) 12 olan Prof. Dr. Hüseyin Bağcı 15 Temmuz 2016 günü neredeydi?  Yargılama sürecinde mahkeme başkanının herkese sorduğu bu sorunun cevabını araştırıcı, eğitimci, uluslararası proje yöneticisi rektör Bağcı'nın mahkeme tutanaklarına geçen ve Türkiye Cumhuriyeti var oldukça arşivlerde ebediyen kalacak olan ifadelerinden aktaralım: "Yargılama sırasında Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'nın yargılanan herkese sorduğu "15 Temmuz Gecesi Neredeydiniz?" şeklindeki soruya verdiğim cevabı aşağıda maddeler halinde arz ediyorum. a. 15 Temmuz 2016 Cuma günü sabah, Üniversitenin (PAU) farklı akademik birimlerine yapılacak yönetici (DEKAN) atamalarının görüşmelerini yapmak üzere Ankara'da YÖK'te görüşmeler yaptım. Bu görüşmeler sırasında YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ'la FETÖ/PDY'ye mensup akademisyenlere yönetim görevi verilmemesine ilişkin istişarelerde bulunduk.  b. Öğleden sonra, Denizli milletvekili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema RAMAZANOĞLU (Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi) ile üniversitede kurmayı düşündüğüm(üz) "Ana Çocuk Sağlığı ve Aşı Araştırmaları Merkezi"ne ilişkin hazırladığım projeleri görüşmek üzere kendisine telefon ettiğimde İstanbul'da olduğunu söylemesi üzerine görüşmek için İstanbul'a geçtim. Bu görüşmeyi yaptıktan sonra, 16 Temmuz 2016 Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurları ile yapılacak olan Futbol Karşılaşması ve açılışa katılmak için davetli Rektör olarak Antalya'ya geçecektim planım bu idi. c. İstanbul'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema RAMAZANOĞLU ile görüşmek istememdeki amaç Sayın Bakanın bilgisi dahilindeki projeyi konuşmak ve Kalkınma Bakanlığından ödeneği çıkmak üzere olan proje kapsamında, Sayın Bakan'ın desteğini almak ve hemen ihaleyi gerçekleştirmekti. Bu Araştırma Merkezi Üniversite Hastanesi'nin Denizli şehir içindeki boşaltılmış eski hastane binası kapsamında yapılacak olup ülke genelinde özellikli bir ARAŞTIRMA MERKEZİ olacaktı. (Maalesef bu bina şimdiki Rektör tarafından çeşitli bahanelerle yıktırıldı. Şehrin en yoğun trafiğinin yaşandığı iş merkezinde otopark yapılarak işletmeye açıldı. Kısa bir süre önce de 100 milyon TL muhammen bedelle ihaleye çıkıldı (20 Nisan 2020). 



O GECE KÖPRÜ’DE TANKLARIN ÖNÜNDE, BARİKATDAYDIM!
d. Gece uçağı ile Antalya'ya geçeceğim için sayın Bakanla yaptığım görüşmeden erken kalkıp sayın Bakan Dr. Sema RAMAZANOĞLU ile birlikte arabalarımıza doğru yürürken, Rektör Yardımcısı (Vekili) Prof. Dr. Selahattin Özçelik, Spor Bilimleri Fakültesinden Dr. Fırat Eser (Antalya'da beni bekliyordu) ve kızım Prof. Dr. Tuğba Önder Bağcı telefonla arayarak; henüz ne olduğunu anlayamadığımız bir hareketlenme var, televizyonda alt yazılar geçiyor diyerek, haber verdiler. Bunun üzerine, durumu anlayabilmek için Kavacık'ta Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün hemen yanında oturan yeğenimin evine gittim. Televizyonda haberleri izlerken Sayın Cumhurbaşkanımızın "Meydanlara çıkınız" çağrısı üzerine (CNN Türk Hande Fırat 15 Temmuz 2016 saat 00:26), yeğenim Sevde Betül Bağcı (Avukat) ve kardeşim Prof. Dr. Cahit Bağcı ile birlikte bombaların korkunç patlama sesleri arasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne giderek tanıkların önünde ve karşısında sabaha kadar darbeye karşı durduk. (Fotoğraflar Mahkeme dosyasına sunulmuştur)



“KÖPRÜDEN PAÜ AKADEMİSYENLERİ VE ÖĞRENCİLERİNE; “MEYDANLARA ÇIKIN” MESAJI GÖNDERDİM!”
Bu arada köprüdeyken Genel Sekreter Vekilimizle görüşüp içeriğini belirlediğim mesajla 40.000 (kırk bin) Üniversitemiz öğrencisi, çalışanı ve akademisyenine mesaj atarak "MEYDANLARA ÇIKMASI" talimatını köprüden verdim (Saat 00:26) Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde tanklara karşı olan nöbeti sürdürürken, aynı zamanda aracılı olarak köprüden "Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış Cunta Heveslisi Paralel Çete tarafından girişilen darbeyi lanetleyen "SENATO BİLDİRİSİNİ" ilk hazırlayan ve lanetleyen Rektör olarak tarihe de önemli bir not düşülmesine vesile oldum. Senato bildirisini 16 Temmuz Cumartesi Saat 16'da Üniversite Senatosu, Öğretim Üyelerinin ve personelin (1500 kişi) katılımı ile YAZILI ve GÖRSEL Medyanın temsilcileri önünde okuyan ilk ve tek Rektör de bendenizim. Darbe girişiminin olduğu geceden itibaren yaptığım davranış hainlere karşı nasıl bir tavır aldığımın göstergesi olmuş olmalı ki Cumhurbaşkanımızın çağrısına uymakla bile ilk rektör, belki de tek rektör olarak (Köprüye çıkma) öncü olmaktan ve Osmanlı Devleti'nin Kurucusu Kayı Boyunun Yüreğil Köyünde (Ertuğrul Gazi Türbesinin Kapısında Yazılı) doğmuş ve hala orada ikamet eden, orada yaşayan biri olmaktan duyduğum gurur ile duygularımı ve heyecanımı, Denizli Valisi Dr. Ahmet ALTIPARMAK, Denizli Belediye Başkanı Osman ZOLAN, Denizli Milletvekili Şahin TİN, Siyasi Partilerin İl Başkanlarının önerisi ile 23 Temmuz Gecesi 20.000 (yirmi bin) kişiyle paylaştığım 20 dakikalık konuşmamı Cumhurbaşkanımızın her zaman belirttiği, TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET sözünü şiar edinmiş 81 milyon insanımıza selam olsun diyerek bitirmiştim. 



MÜFTÜ AHMET HULUSİ EFENDİ’NİN İZİNDE BİR KONUŞMA!
e. Demokrasi Nöbetinin 7. Gününde yaptığım bu konuşma-(Hitabet)'nın Yunan işgalini Lanetleyen Denizli Müftüsü Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin işgalin, başladığı ilk gün, 15 Mayıs 1919'te Denizli – Bayramyeri'nde ve Yüreğil Köyü'nden çıkıp 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılışına Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün daveti üzerine milletvekili olarak katılan akrabam, Acıpayam Müftüsü Müftü Hasan Efendinin (TOKCAN) aynı tarihte yaptığı ACIPAYAM konuşma ve fetvasının yarattığı duygu ve heyecan ne ise, bendenizin konuşması da (23 Temmuz 2016) aynı heyecan ve duyguyu yarattığı algısı ertesi günü tüm DENİZLİ'de ve basında yankılanmış ve çok büyük bir heyecan oluşturmuştur. 

ŞEHİT YAKINLARI YARDIM KAMPANYASINA İLK YARDIM DA BAĞCI’DAN!
Bu çerçeveden olmak üzere, Demokrasi Nöbetleri Sırasında (24 Temmuz 2016) Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKÇİ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema RAMAZANOĞLU, Denizli Valisi Dr. Ahmet ALTIPARMAK, Denizli Belediye Başkanı Osman ZOLAN, Denizli Milletvekili Şahin TİN, Denizli Milletvekili Cahit ÖZKAN'la (Ak Parti Grup Başkanvekili) birlikte o günlerde başlatılan "15 Temmuz Şehit ve Gazilerine Yardım Vakfı" kampanyasını Denizli'de başlatan ekip için de yer alarak demokrasi Meydanında ilk yardımı yapan kişide bendenizdim. 20, 21, 22, 23 Temmuz 2016 tarihleri aşağıda da detayları ile açıklayacağım üzere PAU Rektörü olarak, FETÖ/PDY ile mücadele, şahsım için "ULUL-EMR'E İTAAT" ulviyet ve kutsiyetinde değerlendirilmiş ve gereği yapılmıştır. Her şeyden önce, 2007-2016 arası aday olup Rektör olamayan Rektör adaylarının, Antalya'dan gelerek 3 kez üst üste Rektörlük seçiminde hep en çok oyu alan bendenizi kıskandıklarını da özellikle belirtmek isterim."



BİR HABER; “PAÜ’DEN ÖĞRENCİYE RÜŞVET Mİ VERİLİYOR İDDİASI!”
Akis Haberin 22 Temmuz Tarihli Haberine göre; Pamukkale Üniversitesi, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması sonuçlarına göre 402 puanda 200 devlet ve vakıf üniversitesi arasında 81. sırada yer aldı. Bu durumdan rahatsız olan yönetim, öğrencilere ankete katılmaları için mesaj atmaya başladı. İşin ilginç yanı ise, mesajda da ifade edildiği gibi ankete katılan öğrenciler arasında yapılacağı vurgulanan ödüllü çekiliş oldu. Öğrencilerin cep telefonlarına gönderildiği öğrenilen mesajda, “Sevgili Öğrencilerimiz, Sizleri aldığınız eğitim ile ilgili tecrübeniz, memnuniyetiniz ve beklentilerinizi anlamak, yükseköğretimde iyileştirilmesi gereken alanları belirlemek amacıyla Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan ankete katılmaya davet ediyoruz. Ankete dair önemli bilgiler: 1. Ankete katılan lisans öncesi, lisans ve lisansüstü öğrencileri arasında yapılacak çekilişte; Bir kişiye 30.000 TL, Beş kişiye 10.000 TL, On kişiye 5.000 TL ve Yirmi kişiye 2.000 TL değerinde amazon.com.tr hediye kartları takdim edilecektir. B030” ifadeleri yer aldı. (Haber; Akis Haber)

YARIN; 15 TEMMUZ’U BİR DE BAĞCI’DAN DİNLEYELİM!-2
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon