EKONOMİ

O, DENİZLİ’NİN İLK KADIN SANAYİCİSİ VE SANAYİ ODASI MECLİS ÜYESİ

O, DENİZLİ’NİN İLK KADIN SANAYİCİSİ VE SANAYİ ODASI MECLİS ÜYESİ
O, kadın istihdamının yüksek olduğu illerden biri olan Denizli’nin ilk kadın sanayicisi ve Denizli Sanayi Odası’nın ilk kadın meclis üyesi olma unvanlarını taşıyor. Güvenç Tekstil Boya Yönetim Kurulu Başkanı Remziye Güvenç, bu büyük başarıyı Denizli Metropol ekranında anlattı.

ÖZEL HABER
Güvenç Tekstil Boya Yönetim Kurulu Başkanı Remziye Güvenç, iş yaşamında birçok ilki başardı. Güvenç, Denizli’nin ilk kadın sanayicisi ve Denizli Sanayi Odası’nın ilk kadın meclis üyesi olma unvanlarını taşıyor. Eşinin yaşamını yitirmesi ile işin başına geçen ve öğrenmenin yaşı olmadığını herkese bir kez daha kanıtlayan iş insanı Remziye Güvenç, o günleri Denizli Metropol ekranında anlattı.



Güvenç “2009 yılında Denizi Sanayi Odası Meclis Üyesi oldum. O dönem işimle çok meşguldüm. İlk zamanlar tek kadın olduğum için biraz zorlandım. Sanayi alanındaki konuşmalar benim ufkumu açtı. Sosyalleşmeye başladım. Ne yapabilirim diye düşünmeye başladım. 2008 krizinde kendi öz kaynaklarımızla krizi kolay atlattık. Elimde çekler kaldı. Vadeler uzadı. Ama çok zorlanmadan çabuk atlattık. Birkaç arazi aldık. Yeni binalar yaptık. 2011 inşaat başladı. 2012’de son aylarında bitti ve yeni binamıza geçtik. Örgü işinde çalışmış bir müdürü işe aldık. Örgü işine girmeye karar verdik. Örgü için özel makinalar aldık. İnşaat yap, makina al. Kafaya koymuştum. İnci ve zor bir işti. Yeni tesise taşınmak boyahane anlamında pek kolay olmadı. Diğer tarafta üretim devam ediyordu. Hem iş yürüyecek hem taşınacaksınız. Gece gündüz uğraştık. Bende ekibimin başındayım. Her iki taraf arasında mekik dokuyorum. Atık su konusunda sorun yaşadık ama çözdük. Çok uğraş verdik. Yeni makinaları tesise kurduk. Yeni örgü ile ilgili müdürümüzle sürekli istişare içindeyim o dönem. 2013’te yeni tesisimizde çalışmaya başladık. Havlu ve örgü hattı da çalışmaya başladı. Yoğun bir şekilde çalışıyorduk. İyi bir örgü ekibi kurdum. Kazandıkça makine alıyordum. İşi ilerlettik. 2014’te EBRD’den eğitim desteği geldi. Sonra başka eğitimcilerle çalıştık. Kalite Belgesi, Enerji Yönetim Belgemizi aldık. Organik belgelere geçmeye başladık” dedi. 




Remziye Güvenç “2014’te Ankara’ya gittim. EBRD’de eğitimdeyim. Kendimi tanıttım. Yaptıklarımı anlattım. Bana mentörlük yapacak kadın İstanbul’da holding sahibi, yurt dışında da yatırımları var. 4 bin 500 kişi istihdam ediyor. Yemeğe geçtik. Sohbet sırasında “Ben sana mentörlük yapacaktım. Sen işi çok büyütmüşsün. Deneyim sahibisin. Ben senin mentörlüğünü yapamam. İhtiyacın yok” dedi. Tüm belgeleri edindik. Örgü yatırımları ve yenilenmeler sürüyor. Otomasyon sistemi kurduk. Her şey son sistem makinalarla çalışıyor. Uluslararası markalara çalışmak için belge almamız lazım. Testler, denemeler yapıldı. Bu belgeyi alırsan, dünyaca ünlü markalara iş yapıyorsun. Tercih edilen oluyorsun. O belgeyi de aldık. Bebek gruplarına ve hassas kumaşlara girdik. Sağlık ve çevre çok önemli. Öğrenmeye devam ediyorum. Daha verimli çalışmak için sürekli düşünüyorum ne yapabiliriz diye” ifadelerini kullandı.



Güvenç, hayatı boyunca kendisini en çok heyecanlandıran olayın ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı’nda katıldığı ödül töreni olduğunu söyledi. Güvenç “Beni Cumhurbaşkanlığından çağırdılar. Birebir Cumhurbaşkanımızla görüşmek beni çok gururlandırmıştı, heyecanlandırmıştı” dedi.

REMZİYE GÜVENÇ’İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon