POLİTİKA

NİLGÜN ÖK’DEN, 3600 EK GÖSTERGEYİ DE İÇEREN AÇIKLAMA

NİLGÜN ÖK’DEN, 3600 EK GÖSTERGEYİ DE İÇEREN AÇIKLAMA

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, devlet memurları kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hükûmetlerimiz döneminde toplumun her alanında her ferdine dokunmaya çalıştıklarını, vatandaşlarımızın karşılaştığı sorunları dinleyip çözümü için imkânları zorlayarak önemli adımlar attıklarını vurgulayan Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün Ök; karşılaşılan problemin çözülmesi, yaşam standartlarını yükseltecek refah ortamının sağlanması; milletimizin, çalışanımızın, emeklimizin faydasına olacak her türlü iyileştirmenin sorumluluğunu taşıdıklarını ve bunun için de gerekli adımları sağlam bir şekilde attıklarını ifade etti.

Söz verdiğimiz 3600 ek göstergeyi getirdik”

Ök; Daha önce söz verdiğimiz öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri dâhil 4 milyon kamu çalışanı ile 2,5 milyon emekli memurumuzun tamamını kapsayan ve 2023’ün Ocak ayından itibaren yürürlüğe girecek olan 3600 ek gösterge ile ilgili adımları attık. Bununla birlikte 657’ye tabi kamu görevlilerinin ek gösterge rakamları hiyerarşi, hizmet sınıfı, öğrenim durumu ve dereceleri dikkate alarak 600 puanlık bir artış sağladık” diye konuştu.

4 milyondan fazla gence yeni fırsat

Ök; 4 milyondan fazla gence fırsat tanıyacak Yükseköğretim Kanunu’nda yapılan değişikliklere de değinen Ök, “Yükseköğrenim kurumlarında öğrenim görürken herhangi bir sebeple ilişiği kesilen, kayıt hakkı elde ettiği hâlde kayıt yaptıramamış öğrencilere süre sınırlaması olmadan yükseköğretime devam etme hakkı tanıyoruz. Ayrıca bölümleriyle uyuşmayan ve bu sebeple eğitimini bırakan öğrencilerimize de bölüm değiştirme imkânı getiriyoruz” dedi.

KOBİ’lere kefalet göstermeden kredi kullanma imkânı”

Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün Ök, “KOBİ’lerimizin krediye erişim imkânlarını genişleterek kefalet göstermeden kredi kullanmasına imkân sağlayan Kredi Garanti Fonu’na aktarılacak kaynak tutarını 50 milyar liradan 100 milyar liraya çıkartıyoruz. Böylece Türkiye Ekonomik Modelimiz olan yatırım, üretim, istihdam ve ihracatın artmasında büyük katkısı olan reel sektörün krediye erişimi kolaylaştırmış oluyoruz” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon