POLİTİKA

MİLLETVEKİLİ KARACA’DAN DENİZLİ CEZAEVİ’NDEKİ ZEHİRLENME OLAYIYLA İLGİLİ BİLGİLENDİRME

MİLLETVEKİLİ KARACA’DAN DENİZLİ CEZAEVİ’NDEKİ ZEHİRLENME OLAYIYLA İLGİLİ BİLGİLENDİRME
Denizli Kocabaş’ta bulunan cezaevinde bulunanlar yemekten zehirlendi. TBMM Başkan Vekili Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca konuyla ilgili son durumu sosyal medya hesabından paylaştı, ayrıntılı bilgiler verdi.

Denizli Kocabaş Açık, D Tipi ve T tipi Kapalı Cezaevi’nde Pazartesi günü öğle ve akşam yemeğinde dağıtılan tavuk ve makarnadan yiyen hükümlüler zehirlendi. Birçok mahkum zehirlenme sebebiyle hastanede tedavi görürken mahkum yakınları ise haber alabilmek için hastaneye koştu. Olayla ilgili son durumu TBMM Başkan Vekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca sosyal medya hesabından paylaştı.

Karaca, birçok spekülatif bilginin dolaşıma sokulduğunu belirterek aileleri ve kamuoyunu bilgilendirmek üzere Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman ile görüştüğünü söyledi.  Karaca sosyal medyadan yaptığı duyuruda “Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman ile yapmış olduğum görüşmede, Sayın Başsavcı zehirlenme vakaları ve mevcut durum hakkında beni bilgilendirdi: Olayın detayları hakkında konunun doğrudan muhataplarından aldığım diğer en net bilgileri de sizlerle paylaşıyorum.

- Denizli D ve T tipi kapalı ceza infaz kurumlarında yaklaşık 2100 civarında tutuklu ve hükümlü bulunuyor,

- Dün akşam besin zehirlenmesi olarak ifade edilen vakalarda, etkilenenlerin yüzde 95’i ayakta tedavi edildi, 3 mahkum hastaneye sevk edildi, yapılan müdahalenin ardımdan onların da sağlık durumu şu an iyi.

- İddia edildiği gibi cezaevine dışarıdan ihale ile bir yemek alımı söz konusu değil, zehirlenme vakasına konu olan yemek cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler tarafından pişirilmiş

- Zehirlenmeye konu olan yemekten alınan numuneler Denizli İl Tarım Müdürlüğü laboratuvarına gönderildi ve sonuçlar Cuma günü çıkacak, onun sonucunu da sizinle paylaşacağım

- An itibariyle hastanede tedavi gören ve sağlık durumu kritik bir tutuklu ve hükümlü bilgisi de yok.
Yaşanan bu üzücü durumu ile ilgili kamu kurumlarıyla ve yetkililerle iletişimi sürdürüyorum.

Bu tür olayların tekrar yaşanmaması adına gerekli önlemlerin titizlikle alınmasının ve gerekli adımların atılmasının önemi ortada.

Ayrıca kamuoyunun da doğru bilgilendirilmesi ve gereken hassasiyetin gösterilmesi de büyük önem taşıyor.

Bu yüzden şeffaf bir şekilde süreci takip ederek her adımda kamuoyunu bilgilendirmek en önemli önceliğim.

Yemek nedeniyle zehirlenen tutuklu ve hükümlülere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon