YAŞAM-GÜNCEL

METEOROLOJİ’DEN DENİZLİ’YE AŞIRI SICAK UYARISI

METEOROLOJİ’DEN DENİZLİ’YE AŞIRI SICAK UYARISI
Denizli, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinin son değerlendirmelerine göre, bugünden başlayan ve 9 Ekim Cuma gününe kadar sürecek bir sıcak hava dalgasına maruz kalacak. Müdürlükten sarı alarm verilirken, olabilecek sağlık sorunları için dikkatli olunması istendi. 

Ekim ayına girmemize rağmen bu günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden ve pastırma sıcakları diye tabir edilen sıcağı yaşayan Denizlililer, yeni haftada da sıcak günler yaşayacak. Sıcaklık değerleri 36 dereceye kadar çıkacak. Ekim ayının ilk günlerinde Denizli pastırma yazı yaşıyor. Sıcaklık değerleri mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Denizli yeni haftada yine sıcak günlerle karşı karşıya. Denizli, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinin son değerlendirmelerine göre, bugünden başlayan ve 9 Ekim Cuma gününe kadar sürecek bir sıcak hava dalgasına maruz kalacak. Müdürlükten sarı alarm verilirken, olabilecek sağlık sorunları için dikkatli olunması istendi. 



SICAKLIK 36 DERECEYE KADAR ÇIKIYOR

Yeni haftada değerler Pazartesi günü itibariyle 34 derece civarında yaşanırken, az bulutlu havada güneşte kendini gösterecek.  Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri de sıcak hava etkisini sürdürecek. Denizlililer, Salı 36, Çarşamba 35, Perşembe günü 34, Cuma ise 35 dereceye görecek.

GÜNEŞ ÇARPMASI UYARISI
Sıcaklık verileri böyle olunca uzmanlardan da güneş çarpması uyarısı geldi. Uzmanlar, güneş çarpması uzun süre güneş altında kalınması durumunda vücut ısısını ayarlayan mekanizmaların bozulması ve işlevini yerine getirememesi sonucu ortaya çıkan bir bozukluk olduğunu ifade ederek “Özellikle çocuklar, yaşlılar, yüksek tansiyon, şeker, kalp ve böbrek yetmezliği olanlar, kanser hastaları, gebeler ve aşırı alkol kullananların dikkat etmesi gerekiyor. Güneş çarpmasının en yaygın belirtileri vücut ısısında artış, deride kızarıklık, terlemede değişiklik, çarpıntı, bulantı, kusma, baş ağrısı ve dönmesi, son olarak da şuur bulanıklığı” denildi.

SAAT 11.00 – 16. ARASINA DİKKAT!
Uzmanlar, yaşlıların ve çocukların özellikle öğle saatlerinde güneşte kalmamasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek “Güneşin dik açılarla geldiği öğlen saatlerinde dışarı çıkmaktan kaçının. Özellikle 11.00 – 16.00 arası kritik. Açık renkli, terletmeyen, bol, rahat ve pamuklu kıyafetleri tercih edin. Güneşe çıkarken şemsiye, güneş gözlüğü ve şapka gibi aksesuarlardan yardım alın, güneş altında veya sıcak ortamda uzun süre kalacaksanız su tüketmeyi ihmal etmeyin. Günde en az 2,5 litre su için, güneşe çıkmadan önce yüksek faktörlü güneş kremi sürün, uzun ve yorucu aktivitelerden uzak durun” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon