Merkezefendi Belediyesi, halk ve çevre sağlığının korunması adına gerçekleştirdiği çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, birçok bulaşıcı hastalığa sebep olabilen haşerelerle mücadele noktasında ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor.
Havaların ısınmasıyla birlikte çalışmaları hızlandıran ekipler, üreme alanları olan gölet, süs havuzu, kanal, foseptik, bodrum suları, sucul ortamlar ile karasinek üreme alanı olan, gübrelik alanlar, besihaneler, semt pazarları gibi alanları ilaçlıyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ile bir araya geldi. Başkan Doğan, “Bu dönemde ilaçlama ekibimiz gerçekten yoğun bir emek sarf etti. Taleplere göre hem sizler hem de bizler gittik. Bazen can sağlığınızı tehlikeye düşüren durumlar da oldu. Sizlerin sağlığı bizler için çok önemli. Bu noktada gereken tedbirlerin alınması için çalıştık. Yaşanan salgınla birlikte özellikle iş yerleri, okullar, kahvehaneler, camilerden dezenfektan talepleri geldi. Bu işin psikolojik tarafı da var. Siz bu virüsün kahramanlarından bir tanesisiniz. Çünkü sizi görenler psikolojik olarak rahatladı. Bu dönem hepimiz için tecrübe oldu” dedi.
Ekipler ayrıca 1 Mayıs-30 Ekim tarihleri arasında üç günlük periyotlarla geceleri ULV (soğuk sisleme) çalışmalarını 50 mahallede sürdürüyor. Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü uzmanları, evlerde ve bahçelerde sivrisinek üreme kaynakları olan büyük ve küçük su birikintisi olmamasına, ağzı açık varil, bidon, kova, saksı, araba lastikleri ve çeşitli kaplar içinde su biriktirilmemesine, süs ve yüzme havuzlarındaki suyun, uzun süre hareketsiz bırakılmamasına, fosseptiklerin ağzının kapalı olmasına ve evcil hayvan suluklarındaki suyun sık sık değiştirilmesine dikkat edilmesi gerektiğini söylediler. Çalışmalarda Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsatlı biyosidal ilaç ve ürünler kullanılıyor.
0 Yorum