EKONOMİ

MERCAN KİMYA’DAN ÇEVRECİ ORTAKLIK

MERCAN KİMYA’DAN ÇEVRECİ ORTAKLIK

Mercan Kimya ‘Karbon Ayakizi’ni azaltan ürünler imal eden PAÜ TEKNOKENT firması; Theca Ambalaj ile ortak oluyor.


Denizli merkezli faaliyet gösteren Mercan Kimya A.Ş., PAÜ Teknokent’de faaliyet gösteren Theca Ambalaj firmasının yüzde 30 oranında hissesini almak amacı ile görüşmelere başladı.

"Özel durum açıklaması” başlığı ile BİST için KAP bildiriminde bulunan Mercan Kimya San.Tic. A.Ş., “karbon ayakizini azaltan” yeni nesil, sürdürülebilir ürünler imal eden Theca Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile resmen görüşmelere başladıklarını açıkladı. Mercan Kimya tarafından Kamu Aydınlatma Platformu’na yapılan konuyla ilgili bildirimi ise şöyle;

THECA, BİR PAÜ TEKNOKENT KURULUŞU
Şirketimiz Mercan Kimya San.Tic. A.Ş. 05.04.2023 tarihi itibari ile Denizli'de faaliyet gösteren Theca Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasının % 30 oranında hissesini almak amacı ile görüşmelere başlamıştır. Theca, kalıplanmış selülozik ambalaj sektöründe faaliyet gösteren, viyol olarak adlandırılan ürünleri üreten ve bu üretime dair tüm proses, makina ve kalıpları kendisi tasarlayıp imal eden bir sanayi, ticaret ve AR-GE firmasıdır. Pamukkale Üniversitesi Teknokenti’nde ülkemizin parlak, girişimci ve sektörel tecrübesi yüksek mühendisleri tarafından 2021 yılında sıfırdan kurulan firma hali hazırda yurtiçi ve yurtdışı pek çok pazara erişim sağlamış, ihracat ve iç satış ile ciro yapmaya başlamıştır. Theca'nın ürünleri doğada çabuk çözünen, düşük enerji ile üretilen ve karbon ayakizini azaltan yeni nesil, sürdürülebilir ürünlerdir. Firma, orta vadede, etki alanı geniş, sürdürülebilir malzeme teknolojileri (selülozik kompozitler) üzerine ARGE projeleri gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

YEŞİL DÖNÜŞÜMDE HASSAS
BİR KURULUŞ; MERCAN KİMYA
Bilindiği gibi grubumuz sürdürülebilir üretim, karbon ayakizinin azaltılması, çevrenin korunması ve yeşil dönüşüm gibi konularda son derece hassastır ve durmaksızın bu hedeflere ulaşmak için çeşitli faaliyetlerde bulunmaktadır. Theca'nın bu hedeflerimize katkı sağlayacak ve yatırımcılarımıza finansal kazanımlarına pozitif yansıyacak bir firma olduğu değerlendirilmiştir. Görüşme sürecine ilişkin olarak gelişmeler hakkında kamuoyu tarafımızca bilgilendirilecektir. Pay sahiplerinin ve kamunun bilgisine sunulur.”

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon