YAŞAM-GÜNCEL

MECLİSTE KABUL EDİLDİ: ENGELLİYE OTOPARK, REFAKATÇİYE OTOBÜS ÜCRETSİZ

MECLİSTE KABUL EDİLDİ: ENGELLİYE OTOPARK, REFAKATÇİYE OTOBÜS ÜCRETSİZ
Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisinde engellilerin otoparklardan, refakatçilerinin ise Ulaşım A.Ş. tarafından işletilen otobüslerden ücretsiz yararlanması yönündeki önerge oy birliğiyle kabul edildi. Uygulamadan yüzde 45 ve üzeri engelli raporu olanlar ve bir refakatçileri yararlanacak.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin temmuz ayı toplantısı ikinci birleşimi, Bülent Nuri Çavuşoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. İlk birleşimde komisyonlara havale edilen ve komisyondaki görüşmelerin ardından mecliste oylanmak üzere rapor hazırlanan gündem maddeleri toplantıda ele alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun yazılı önergesi ile Plan ve Bütçe Komisyonunda oy birliği ile kabul edilen engellilerin otoparklardan, refakatçilerin belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanması mecliste de oy birliği ile kabul edildi.

Buna göre, Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım San. ve Tic. A.Ş. tarafından işletilen otobüslerde 18 yaş ve üzerindeki yüzde 45 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşların refakatçileri belediye otobüslerinden ücretsiz faydalanabilecek. Mülkiyeti veya sorumluluğu belediyeye ait, Büyükşehir Belediyesi veya Beltaş Denizli Büyükşehir Belediyesi Temizlik Ulaşım San. ve Tic. A.Ş. tarafından işletilen şehrin çeşitli bölgelerinde bulunan açık ve kapalı otoparklardan engelliler kimliklerini ibraz etmek şartıyla ücretsiz faydalandırılacak.

Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, oylamanın ardından yaptığı konuşmada, "Ulaşım A.Ş. bünyesinde bulunan otobüslerimizden de 18 yaş ve üzeri olanlar bugüne kadar yanlarında bulunan refakatçiler ücresiz olarak faydalanamıyordu. Bugün almış olduğumuz bu kararla birlikte Denizli'de 18 yaş ve üzeri olup da yüzde 45 ve üzeri engeli bulunanların yanlarında bulunan refakatçileri de artık bundan sonra Denizli Büyükşehir Belediyesinin otobüslerini ücretsiz olarak kullanabilecek. Bu anlamda bu engelli kardeşlerimize bir nebze de olsa koymuş olduğumuz katkı nedeniyle de siz değerli meclis üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.

HOROZA KAPIYI ARALADI
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Denizlispor’a gelir sağlaması amacıyla devrettiği otoparkları, moloz döküm alanını ve takım otobüsünü geri alarak iaşe desteğini kesmesi ile tırmanan kriz, belediye başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun açıklamalarıyla tersine dönmeye başladı. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısı ikinci birleşiminde Denizlispor’u bir kez daha gündemine taşıyan Başkan Çavuşoğlu, yeşil siyahlı camiaya kapıyı araladı.

Belediye meclisinde konuşan Başkan Çavuşoğlu, Denizlispor ile husumet gütmeyeceklerini ve bir problemlerinin olmadığını söyledi. Başkan Çavuşoğlu, “Denizlispor ile husumet gütmeyeceğiz. İaşe taleplerinin karşılanması noktasında Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir problemi yoktur. Otobüs konusunda da bir önceki başkana da ilettiğimiz gibi Denizli Büyükşehir bünyesinde bulunan otobüslerimizin ihtiyaçları olduğu günlerde göndereceğimizi, ihtiyaçları olduğu sürece kullanabileceklerini içlerinin rahat olmasını bir kez daha ifade ediyorum. Ayrıca tahsisi bize ait olup stadın kullanım hakkı konusunda da herhangi bir problemimiz yok’’ ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon