EKONOMİ

“MB’NİN MÜDAHALESİ YATIRIMCIYI ÜRKÜTÜYOR”

“MB’NİN MÜDAHALESİ YATIRIMCIYI ÜRKÜTÜYOR”

Ağustos ayı toplantısını yapan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, sürpriz bir kararla politika faizi 1 puan indirdi. Kararla politika faizi yüzde 14'ten yüzde 13'e indi. Kararı DETGİS Başkan Yardımcısı Osman Nuri Kes, Metropol TV’ye özel değerlendirdi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, sürpriz bir kararla politika faizi 1 puan indirdi. Kararla politika faizi yüzde 14'ten yüzde 13'e indi. Ekonomistler bu ay da faizde değişikliğe gidilmesini beklemiyordu. Merkez Bankası Eylül 2021'de faiz indirimlerine başlamış, politika faizi 4 ayda 500 puan düşürülerek yüzde 19'dan yüzde 14'e çekilmişti. Kararı Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkan Yardımcısı Osman Nuri Kes, Metropol TV’ye özel değerlendirdi.

OSMAN NURİ KES’İN AÇIKLAMASINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

DETGİS Başkan Yardımcısı Osman Nuri Kes; “ MB faizi 1 baz puan indirdi. Kimse beklemiyordu. Piyasa beklemiyordu. İlginç bir durum. Piyasa faizlerinin çok yüksek olduğu bir dönemde sanayici finansmana çok rahat ulaşabilmesi lazım. İhracatçıların ellerinin güçlü olması lazım. Finansmana erişim zorlanacak. Sanayici için soru işareti. Rekabetten de uzaklaşıyoruz. Gönül isterdiki hükümetimiz TÜİK ve MB’yi en baştan serbest bıraksaydı ve bağımsız olsaydı. Piyasa bu kadar gerilmezdi. Parayı ve finansman sektörünü ürküten yatırımcıyı ürküten davranışlardır. Serbest piyasa ekonomisinin gerektirdiği kararlar alınması bizlerin sanayicilerin tekstilcilerin menfaatine olacaktır” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon