EKONOMİ

MARBLE DOĞAL TAŞ VE TEKNOLOJİLERİ FUARI, 29. KEZ KAPILARINI AÇTI

MARBLE DOĞAL TAŞ VE TEKNOLOJİLERİ FUARI, 29. KEZ KAPILARINI AÇTI
Bu yıl 29’uncusu düzenlenen Marble İzmir-Uluslararası Doğal taş ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’de gerçekleştirilen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Denizli’den 60’a yakın firmanın katıldığı fuar üç gün sürecek…

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen doğal taş sektörünün küresel buluşması Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, düzenlenen törenle 29’uncu kez kapılarını açtı.



Açılış törenine İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı MAPEG Genel Müdürü Arslan Narin, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Vekili Tayfun Kılıç, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı (EBSO) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Jak Eskinazi, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Metin Çekiç, Tüm Mermer, Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Şimşek, DENMERDER Başkanı Mehmet Serter ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.



Fuarda, tüm doğal taş firmaları Gaziemir’deki Fuar İzmir’in kapalı hollerinde yer alırken, C holünün büyük bir kısmı ile D holünün tamamı makine ve teknoloji firmalarına tahsis edildi. Blok mermer alanı da bin 500’e yakın blok doğal taşın sergileme alanı olacak. Bu yıl Marble İzmir’de sektör temsilcilerinden gelen talepler üzerine alınan karar doğrultusunda, yalnızca doğal taş ve doğal taş ürünleri ile makine ve teknolojileri sergileniyor. Fuara katılan Denizli heyetinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Mehmet Serter ile DENİB ve DSO ve DENMERDER Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu. Denizli Heyeti stant açan Denizli firmalarını ziyaret etti.



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu “Markalaşan Denizli için fuarlar önemli. Denizli firmalarına destek olmak için buradayız. Denizli’nin marka olması için ne gerekiyorsa yapacağız. Denizli katma değer ürünler üretmeli” ifadelerini kullandı. Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Mehmet Serter yaptığı açıklamada “Fuar Türkiye’nin en büyük sektör fuarlarından biri. Dünyada ise üçüncü büyük fuar. Denizli’den 60’a yakın firma katılıyor. İnşallah çabalarımızın karşılığını buluruz ve iyi bir fuar gerçekleştiririz.  Buradan sizin aracılığınızla ben fuara katılan firmalarımıza başarılar diliyorum. Umarım herkes emeğinin karşılığını alır” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon