EKONOMİ

MAKİNE İMALATÇILARI DENİZLİ’YE HAYRAN KALDI

MAKİNE İMALATÇILARI DENİZLİ’YE HAYRAN KALDI
Denizli’de Makine Sanayici İş İnsanları Derneği (MAKSİAD) tarafından 100. Yıl Makine Sektörü Toplantısı hafta sonu gerçekleştirildi. Makine imalat sektörünün her yönüyle masaya yatırıldığı toplantının ardından Türkiye’nin farklı illerinden gelen 300 makine imalatçısı kentin tarihi ve turistlik bölgelerini gezdi. Gezinin finali teleferikle çıkılan Bağbaşı Yaylasında yapıldı.

Denizli’de MAKSİAD tarafından düzenlenen 100. Yılda Makine Sektörü Toplantısı’na katılan makine imalatçılarına yönelik kentin tarihi ve turistlik bölgelerine gezi düzenlendi. Makine imalat sektörü adına önemli kararların alındığı toplantıya katılan 300 davetlinin ilk durağı UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan beyaz cennet içinde bulunan Hierapolis Antik Kenti oldu.



Daha sonra travertenleri ve antik havuzu ziyaret eden makine imalatçıları bol bol hatıra fotoğrafı çektirip, rehberlerden bilgi aldı. Toplantıya katılan makine imalatçılarının ikinci durağı ise kazı çalışmalarına devam edilen Laodikya Antik Kenti oldu. Antik şehirde gezen konuklar, restorasyon çalışmasının tamamlandığı tiyatroyu da gezdi. 



Daha sonra teleferikle Bağbaşı Yaylasına çıkan konuklar Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın davetlisi olarak yaylayı ve bungalov evleri gezdi.  Yaylada misafirlere Büyükşehir Başkan Vekili Ali Değirmenci eşlik etti.



MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, sektöre ışık tutacak önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Türkiye’nin farklı illerinden toplantıya katılmak için Denizli’ye gelen makine imalatçılarına kentin tarihi ve turistlik bölgelerini de tanıtmak istediklerine dikkat çeken Başkan Sarı,  “Sektörümüzle ilgili tüm konuları masaya yatırarak fikir alış verişinde bulunduk. Denizli’de yaptığımız toplantı büyük takdir topladı. Makine imalatıyla ilgili her şey enine boyuna tüm tarafların katılımıyla tartışıldı. Önemli kararlar aldığımız toplantımız gerçekten çok verimli geçti” dedi.



Toplantıya katılan konuklara kentin tarihi ve doğal güzelliklerini de göstermek için gezi de düzenlediklerini anlatan Başkan Sarı, “Misafirlerimize Pamukkale’mizin eşsiz travertenlerini, Hierapolis Antik Kentini, Laodikya Antik Kentini ve Bağbaşı Yaylamızı gezdirdik. Konuklarımız kentimizin güzelliklerine hayran kaldı. Emeği geçen tüm MAKSİAD Yönetim Kurulu üyelerime teşekkür ediyorum. Gezimizde ENOSAD Başkanı Hasan Basri Kayakıran, MAİB Yardımcısı Mehmet Ağrikli, TEMSAD Başkanı Adil Nalbant’ın, Sanayi Bakanlığı Makine Başkanlığı Uzmanı Evren Nacar, MAKFED Genel Sekreteri Zühtü Bakır, MİB Genel Sekreteri Zülfikar Kılıç, EFSİAD Genel Sekreteri Mikail Altıkulaç, MAİB Uzmanı Aydan Işıl Aydın, AKAL Makina Mehmet Murat Akal, Gnc Cnc Makina ekibi, Altın sponsorumuz Dener Group ekibi, sponsorlarımızdan Numesys İleri Mühendislik Ekibi, MAKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Aki, MAKSİAD Yönetim Kurulu Saymanı Ayhan Doğrar, MAKSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Emrah Poslu, Gürdal Demiray, Tuncay Dank, Serkan Karakurt, Adem Sinkil, Kazım Yaşar, Mehmet Ali Orpak eşleriyle birlikte bizlere gezimizde eşlik ettiler. Toplantımızın sorunsuz bitirilmesinde gezi programımızın kusursuz organizasyonunda fedakârca çalışan MAKSİAD Genel Sekreterimiz Melek Işık’a da teşekkür ediyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon