EKONOMİ

KORONAVİRÜS'ÜN DENİZLİ EKONOMİSİNE ETKİLERİ

KORONAVİRÜS'ÜN DENİZLİ EKONOMİSİNE ETKİLERİ

Denizli Metropol'ün ilk canlı yayın programı Denizli İş Dünyası'nın ilk konuğu Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu oldu. Kasapoğlu korona virüs pandemi sürecinin Denizli sanayisine etkilerini canlı yayında anlattı.

Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, Denizli Metropol Haber Koordinatörü Murat Acar'ın canlı yayında sorularını yanıtladı. Kasapoğlu ilk olarak programın başında Denizli Metropol'ü yayın hayatına başlamasından dolayı tebrik ederken, başarılar diledi.

Kasapoğlu, tüm dünyanın gündeminin korona virüs pandemisi olduğunu belirterek "Ekonomi durma noktasına geldi. Genel bir değerlendirme yapmak mümkün değil. Sektörlere göre etkileri farklı. Mesela tekstilin bazı kollarında sıkıntı büyük oldu. Bazıları etkilenmedi. Hükümetin destekleri oldu. Ben başarılı buluyorum. Kısa çalışma ödeneği, işten çıkarmalarının yasaklanması, kamu bankaları aracılığıyla krediler verildi" dedi.

Denizli sanayicisinin mevcut ortamda önünü göremediğine vurgu yapan Kasapoğlu "Hasarın bilançosu daha ortaya çıkmadı. Gelirlerimiz düşmüş durumda. Toplam olarak salgından kısa sürede kurtulmak ve hasarın ne olduğunu görmemiz lazım. e-ticaret salgın sürecinde arttı. İnternet üzerinden alışveriş arttı. Ben daha da artacağına inanıyorum. Bu konuda Denizli'de de tekstil firmalarının e-ticareti yönlendiğini görüyoruz. Bu önemli etkiler yapacaktır. Sıcak satışın e-ticaretin yerini alamayacağı konusunda da görüşler var. Bu görüşlere de saygı duyuyoruz. Perakende sektörünün önemli bir aracı artık e-ticaret oldu. Bu yadsınamaz" diye konuştu.

Kasapoğlu pandemi ile birlikte tek kullanımlık havlu, tek kullanımlık çarşafların rağbet gördüğüne dikkat çekerken, bu tür ürünlerin maliyetinin yüksekliğine dikkat çekti. Bu ürünlerin ne kadar süre ile rağbet göreceğinin hep birlikte test edileceğine de dikkat çeken Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu firma olarak anti bakteriyel maske kumaşı ürettiklerini ve Almanya'ya ihraç etmeye başladıklarını söyledi.

Denizli'deki otel tekstiline hitap eden firmaların zor durumda olduğuna işaret eden Kasapoğlu "Yurt dışından turist gelmeyince büyük otellerde havlu bornoz ve çarşaflarını yenilemedi. Bazıları açmadı bile. Turizmdeki sıkıntı bu firmalarımızı etkiledi" dedi.

Denizli ihracatının ilk üç ay çok iyi gittiğini pandemi ile birlikte ihracatta düşüş yaşandığını, işsizliğin ise ülke genelinde artış gösterdiğini kaydeden Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu "Türkiye ekonomisi anlamında büyük bir sıkıntıdan geçiyoruz. Çalkantılı bir süreç yaşıyoruz. Bir an evvel salgından kurtulup, zararı ortaya koyup, önümüze ışık olacak faaliyetlere girmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Denizli Sanayi Odası'nın çalışmalarını da anlatan DSO Başkan Yardımcısı Kasapoğlu yeni hizmet binası ile ilgili Temmuz ayı içinde ihale yapılacağını söyledi.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon