EKONOMİ

KLİMA SATIŞLARI GEÇEN YILA GÖRE NASIL? ARTTI MI?

KLİMA SATIŞLARI GEÇEN YILA GÖRE NASIL? ARTTI MI?
Meteoroloji uzmanlarının sıcaklık rekoru tahminlerinin dünya genelinde gerçeğe dönüştüğü ve aşırı sıcakların damga vurduğu 2024 yazı, Türkiye’de de rekorlarla devam ediyor. Yaz sıcaklarının bunaltıcı hale gelmesi tüketicileri klima kullanmaya yönlendiren en önemli etken olarak öne çıkıyor.

Tüketici trendlerini takip eden bir firmanın, Türkiye genelindeki klima satışlarına dayandırdığı “Türkiye’nin Isı Haritası” adlı çalışmasını yayınladı. Türkiye’nin Isı Haritası, 1 Haziran -15 Ağustos tarihleri arasında firmanın fiziksel mağazaları ve çevrimiçi satış kanalı üzerinden Türkiye’nin tüm illerinde gerçekleşen klima satışlarına göre hazırlandı.

Bunaltıcı sıcakların klima satışlarına etkisi son yıllarda gözlemlenebilir hale gelirken firma, son bir yılda tüm satış kanallarında toplam klima satışlarında ciddi artış gözlemlendiğini açıkladı. Bu yılın haziran ayında geçtiğimiz hazirana göre klima satışlarının üç kattan fazla arttığını, temmuz ayında ise birçok satış noktasında stokların bitme noktasına geldiğini açıklayan firmanın hazırladığı “Isı Haritası” ise klima satışları bazında “Türkiye’nin sıcaktan bunalan” şehirlerini gözler önüne serdi. Buna göre adet bazında en fazla satış İstanbul’da gerçekleşirken, İstanbul’u Adana, İzmir, Mersin, Antalya, Bursa, Gaziantep, Balıkesir, Aydın ve Diyarbakır takip etti.
İHA .

İHA .

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon