YAŞAM-GÜNCEL

KIZILCABÖLÜK – DENİZLİ YOLU YAPILIRSA CANKURTARAN ÇİLESİ SON BULUR!

KIZILCABÖLÜK – DENİZLİ YOLU YAPILIRSA CANKURTARAN ÇİLESİ SON BULUR!
Tavas’a bağlı Kızılcabölük Mahallesi sakinleri, sosyal medyada örgütlenerek, Kızılcabölük – Denizli arasındaki yol projesinin hayata geçmesini istiyor. Kızılcabölüklüler  “Kızılcabölük – Denizli Yolu yapılırsa Cankurtaran çilesi son bulur” sloganıyla çağrı yaparken, yolun yapılmasının önemini de anlattı.  

HABER MERKEZİ
Denizli Merkeze 22 kilometre uzakta olan Kızılcabölük, Tavas’a bağlı bir mahalle. Geçimini tekstil, tarım, ticaret ve hayvancılık ile idame ettiren Kızılcabölük zdaha önce bir beldeydi ve Büyükşehir kanunu ile Tavas’ın bir mahallesi oldu. Belde Belediyesi olduğu dönemde 1999 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Osman Erkli’nin o dönemki projelerinden biri olan Kızılcabölük – Denizli yolu bugünlerde yöre halkı tarafından tekrar gündeme getirildi.  

KIZILCABÖLÜK – DENİZLİ YOLUNUN TEKRAR GÜNDEME GELMESİ İÇİN SOSYAL MEDYADAN ÇAĞRI
Kızılcabölüklüler, Denizli–Muğla Yolunun turizm yolu olması , ağırlıklı aktif bulunan Acıpayam güzergâhını hem rahatlatma aynı zamanda 30 kilometre fazla yol kat eden araçların yıllık olarak baz alınıp hesaplandığında havaya bıraktığı gaz, tüketilen akaryakıtın milli bütçeye ağır bir külfet getirdiğini düşünüyor.  Son zamanlarda Denizli Acıpayam Tavas güzergahındaki Cankurtaran rampasının yıllardır bitmeyen yol yapım çalışmasının trafik yoğunluğunu kimi zaman Tavas’a kadar uzanan araç kuyrukları ile ulaşımı zorlaştırdığını belirten Kızılcabölük Mahallesi sakinleri Kızılcabölük  - Denizli Yolu’nun Cankurtaran’ı kurtaracak sosyoekonomik ve kültürel bir proje olacağı kanaatindeler. Yöre halkı bu uğurda Kızılcabölük – Denizli yolunun tekrar gündeme gelmesi için sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışıyor.



”KIZILCABÖLÜK-DENİZLİ YOLUNUN YAPILMASI NEDEN ÖNEMLİ”
Kızılcabölüklülere göre Kızılcabölük ile Denizli arasındaki yolun yapılması, bölge halkı ve ekonomisi için birçok avantaj sağlayacak. Yeni yol, Tavas, Kale, Beyağaç ve mahallelerinin Denizli arasındaki ulaşım süresini kısaltarak, hem şehirde yaşayanların hem de çevre köylerdeki vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıracak. Özellikle iş, eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim hızlanacak.

Yolun yapımı, bölgedeki ticari faaliyetleri artıracak ve yerel ekonomiyi canlandıracak. Bölgede üretilen tekstil ve el sanatları, tarım ve hayvancılık ürünlerinin daha geniş pazarlara ulaşması sağlanacak, böylece üreticiler ve esnaf daha fazla gelir elde edecek.

Yeni yol, turistlerin bölgeye daha rahat ulaşmasını sağlayarak, turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunacak. Bu da konaklama, yeme-içme ve hediyelik eşya gibi sektörlerdeki işletmelerin büyümesine olanak tanıyacak. Ayrıca, Denizli-Muğla ve Pamukkale-Afrodisias arası mesafeler kısalacağı için turizm açısından da büyük fayda sağlayacak.

Mevcut yolun yetersizliği, trafik kazalarına ve çeşitli güvenlik sorunlarına yol açtığı için yeni yol, modern standartlara uygun şekilde inşa edilerek, sürüş güvenliğini ve konforunu artıracak.

Yol, sadece ekonomik değil, aynı zamanda sosyal etkileşimi de artıracak. İnsanlar arasındaki ziyaretler kolaylaşacak, kültürel ve sosyal etkinliklere katılım artacak”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon