SAĞLIK

KIZILAY SAĞLIK İÇİN ADIMLADI

KIZILAY SAĞLIK İÇİN ADIMLADI
Denizli’de Türk Kızılay gönüllüleri, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında, obezite ve kronik rahatsızlıklara dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi.

Türk Kızılay’ı 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında obezite ve kronik rahatsızlıklara dikkat çekmek amacıyla 20 ilde yürüyüş düzenleyerek vatandaşları yürüyüşe teşvik etti. Denizli Şubesinin de katıldığı etkinliğe; Türk Kızılay Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı İbrahim Kısaç, 26. Dönem AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Servergazi Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Alpaslan Alsoy, İl ve ilçe yöneticileri ile Genç Kızılay gönüllüleri katıldı. 



Etkinlik öncesi katılımcılara maske ve adım sayar dağıtılırken daha sonra tansiyon, boy-kilo-bel ölçümü gerçekleştirildi. Merkezefendi Kültür Merkezi önünde başlayan yürüyüş, yürüyüş yolu boyunca devam etti. Yürüyüş sonunda Kızılay gönüllüleri katılımcılara sağlıklı ikramlıklar dağıttı.



Sağlıklı yaşamın öncelikle hareketle başladığını söyleyen Türk Kızılay Denizli Şubesi Adem Salih Deniz “Covid-19 nedeni ile uzun süredir hareketsiz bir şekilde evlerimizdeyiz. Bununla birlikte beslenme düzenimizde de ciddi bir değişme oldu. Çağın rahatsızlığı dediğimiz obezitede ciddi bir artış söz konusu. Bu durum endişe verici. Kızılay gönüllüleri 20 ilde Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında, vatandaşları harekete teşvik etmek amaçlı yürüyüş düzenledik. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ederim” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon