POLİTİKA

KAZAKİSTAN CUMHURİYETİ DENİZLİ FAHRİ KONSOLOSLUĞU AÇILDI

KAZAKİSTAN CUMHURİYETİ DENİZLİ FAHRİ KONSOLOSLUĞU AÇILDI
Kazakistan Cumhuriyeti Denizli Fahri Konsolosluğu Resmi Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Denizli’nin ilk ve tek fahri konsolosluğu Kazakistan Cumhuriyeti Denizli Fahri Konsolosluğu Resmi Açılış Töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Kaymakamlar, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim  Kasapoğlu, Denizli OSB Bölge Başkanı Abdülkadir Uslu, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, iş insanları, daire ve kurum müdürleri ile davetliler katıldı.



Törende ilk konuşmayı Kazakistan Cumhuriyeti Denizli Fahri Konsolosu Okan Oğuz yaptı. Oğuz Denizli’nin ilk ve tek fahri konsolosluğunun büyük önem taşıdığını belirterek başladığı konuşmasında “Hoş geldiniz. Hem Al bayrak, hem Gök bayrağa hizmet etmek büyük şeref. Anavatanım Türkiye ve kardeş ülkemiz Kazakistan’ın Milli Marşlarının çalınmasından onur duydum. Bugün çok mutluyum, onurlu ve gururluyum” dedi. Kazakistan’la ilgili bilgiler veren Okan Oğuz “İki ülke arasında ticari ilişkiler artıyor. Kazakistan bizim ana yurdumuz. Türkiye ise Kazakistanlıların ikinci vatanı. Yaşasın Türk Kazak kardeşliği” dedi.



Ardından konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise “Denizli’nin ilk fahri konsolosluğu olması açısından bu açılış çok önemli. Kazakistan bizim kardeşimiz. Köklerimiz, tarihimiz, hedefimiz bir. Bu birliktelik güçlenerek sürecek. Kardeşler bir araya gelmeli. Sayın Büyükelçimize Denizli’ye geldiği için hoş geldin diyor teşekkür ediyorum. Biz sizleri kardeşimiz olarak görüyor biliyoruz. Ben bu açılışla birlikte Kazakistan ile olan ilişkilerimizin daha da pekişeceğini düşünüyorum” dedi.



Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev ise yaptığı konuşmada “Bugün Türkiye’nin en güzel illerinden birindeyiz. Çok mutluyum. Burada kardeşlik havası var. bunu yaşıyoruz. Bugün iki kardeş ülke arasındaki ilişkiler açısından büyük bir bayram. Denizli’de bir ilk ve Kazakistan  olması ve bu ilkin Kazakistan olması  bizim için çok önemli. İnşallah konsolosluğumuz hayırlı olsun. Kardeşlik köprümüzün temeli daha da sağlamlaşacak. Kardeşliğimiz ebedi olsun” diye konuştu.



Denizli Valisi Ali Fuat Atik ise “Bugün benim için ayrı bir mutluluk. Ankara’da okurken, aynı yurtlarda kaldığımız aynı yollarda yürüdüğümüz Sayın Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev ile tekrar buluştuk. Bu bir tesadüftü. O zamanlar iki ülke arasında kardeşliği nasıl arttırabiliriz  diye konuşuyorduk. Buna vesileymiş. Denizli ile Kazakistan arasındaki ticari ilişkilerin artması anlamında  bu açılış çok önemli. Okan Oğuz’a başarılar diliyorum. Denizli’ye burayla bir katma değer daha katıyoruz. İki  dost kardeş ülke insanlarını selamlıyorum” dedi.   



Konuşmalardan sonra Kazakistan Cumhuriyeti Denizli Fahri Konsolosluğu Resmi açılışı tüm katılımcıların kurdeleyi birlikte kesmesi ile gerçekleştirildi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon