POLİTİKA

KARACA “DEPREM SORULARI CEVAP BEKLİYOR”

KARACA “DEPREM SORULARI CEVAP BEKLİYOR”
Denizli ard arda depremlere sahne olurken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’dan kamuoyunun beklediği sorularla ilgili açıklama geldi.

Afetlerin zararlarının önlenebilirliğine vurgu yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Kasım ayında Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesini TBMM’ye sunduğunu ancak soruların yanıtsız bırakıldığını belirtti. CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Denizli çok hareketli, deprem kuşağında bir bölge… Hemşehrilerimiz son günlerde ard arda gerçekleşen depremler nedeniyle kaygılı… Akademisyenler, uzmanlar uyarıyor. Bizler, devletin kurumlarının, kamu yetkililerin “öntedbirlilik” ilkesi ile hareket etmesi gerektiğini hatırlatıyoruz. Sorularımıza yanıt bekliyoruz” dedi.

TBMM’ye önerge sunan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yanıt bekleyen Biçer Karaca, Denizli için şu kritik soruları sordu: “Denizli’de deprem için yapılan çalışmalar nelerdir? İl bazında deprem eylem planı hazırlanmış mıdır? Kamu binalarında depreme dayanıklılık testi yapıldıysa kaç bina için dayanıklılık ve güçlendirme testi yapılmıştır? Denizli’de deprem toplanma alanı olmayan mahalle var mıdır? Var ise gerekçesi nedir? Denizli’de zorunlu deprem sigortası bulunan bina sayısı kaçtır? Zorunlu deprem sigortası için toplanan para ne kadardır? Denizli’de riskli alan olarak belirlenen alanlar nerelerdir? Riskli alanların kaçında kentsel dönüşüm çalışmaları yapılmıştır? Riskli yapı tespiti yapılan bina sayısı kaçtır? Kaç tanesinin yıkım çalışmaları başlatılmıştır?”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon