EKONOMİ

KARACA “ASGARİ ÜCRET EMEKÇİNİN ELİNE GEÇMEDEN ERİDİ”

KARACA “ASGARİ ÜCRET EMEKÇİNİN ELİNE GEÇMEDEN ERİDİ”
TBMM Başkan Vekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, dört gün önce açıklanan 11 bin 402 TL’lik asgari ücretin emekçinin eline geçmeden 807 TL eridiğini söyledi.

TBMM Başkan Vekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, ulusal bir kanalda yayınlanan haber programına katılarak başta asgari ücret olmak üzere birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalarının önemli bölümünü asgari ücret zammı ve ekonomik gelişmelere ayıran Biçer Karaca, “Asgari ücret dört gün önce11 bin 402 TL olarak açıklandı. Bugün itibariyle de Resmi Gazete ’de yayınlandı. Asgari ücret 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girecek. Asgari ücret henüz yürürlüğe girmeden dört günde, asgari ücretin alım gücü 807 TL eridi. Asgari ücret Merkez Bankası kur verilerine göre şuan 32 dolar kayıpta. Emekçinin cebine henüz asgari ücret girmeden dört günde bu duruma geldiyse, 1 Temmuz’da asgari ücret yürürlüğe girdiğinde, 15 Temmuz gibi ya da 15 ağustos ta asgari ücretteki erime ne kadar olacak. Siyaset dört günde asgari ücretteki erimeyi, satın alma gücündeki düşüşü sorgulamaktır. Bize ne 32 dolardan. Biz TL alıyoruz diyenler olabilir. Dolarla aldığınız mazot eğer tarladaki domatesi, markette, pazarda satın alır iken fiyatını etkileyen noktalara baktığımız zaman, ekonomik refahın artması, kamu kaynaklarında adaletli paylaşımı hem vatandaş adına hem bizim adımıza tam da siyaset demektir” dedi.

TBMM Başkan vekili olduktan sonra yurdun dört bir yanından Ankara’ya ‘Hayırlı olsun’ ziyareti yapmak için gelenlerin olduğunu hatırlatan Biçer Karaca, “Bir kadın meclis başkan vekili olarak beklentilerin çok yüksek olduğunun farkındayım. Bende bu ülkedeki başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm yurttaşlarımızın bu beklentilerini o meclis kürsüsünden Cumhuriyetin 100. yılında, tüm kazanımlarını Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu bir kadın olarak o beklentileri gerçekleştirmek için elimden gelen çabayı sarf edeceğim. Elbette demokrasi mücadelemizde devam edecek. Elbette milli iradenin yani egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ve bunu da milletim Milletvekilleri aracığıyla parlamento da sürdürdüğü bu süreçte ceza evinde olan Milletvekilinin de parlamentoya gelmesi için mücadele edeceğiz. Kadınların ve kadın hakları mücadelesini de sesi olmak için o parlamento da devam edeceğiz” dedi

Geride kalan seçimlerde 25 milyonun üzerinde insanın sandıklara giderek oy kullandığına dikkat çeken Biçer Karaca, “Bir seçim yaşandı. Bu seçim de hepimiz toplumun büyük bir kesim mi de hakikaten bu sefer olacak, bu sefer kazanılıyor algısı ve kazanılıyor inancı vardı. 25 milyonun üzerindeki insan bu mücadeleye demokrasi mücadelesine hak mücadelesine, inandı sandıkta oy verdi. Bu kırgınlıklar elbette olacaktır. Eleştiriler elbette olacaktır. Bizler bu kırgınlıkları ortadan kaldırmak tekrar bir heyecana dönüştürmek, tekrar siyasete olan ilginin ve siyasetin toplumun her alanına yayılmasını sağlayacak bir algıyı ortaya çıkarmak durumundayız. Biz siyasetçiler olarak, bu kırgınlığı biran önce terk etmeliyiz. Bizim yaşamımızı doğrudan etkileyecek, insanların, seçmenin yaşamını doğrudan etkileyecek yerel seçimlere doğru yeniden o heyecanı yüreğimiz de hissedip birebir bizi yönetecek yerel yöneticileri seçmek üzere seçme refleksini güçlendirmeliyiz. Ama sandığa giderken de işte ekonomik girdilerdeki ve ekonomide ki bu gidişatı sorgulayacak bir mekanizmayı da tartışma ortamına çekmek zorundayız. Eleştirileri elbette yapacağız, elbette kırılacağız, elbette seçim sonuçları sonrasındaki bu hüzün kırgınlık hepimiz de var. Ama bunu artık bir kenara bırakarak yeniden ülkenin gerçekleriyle bir mücadele anlayışını hep birlikte hayata geçirmemiz gerekiyor. Bunu bir siyasetçi olarak değil bunu bir kadın olarak bunu bir anne olarak söylüyorum ” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon