EKONOMİ

KABUKÇU:  NAK KABLO BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

KABUKÇU:  NAK KABLO BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK
Denizli'de kablo sektöründe 65 yıllık sektör tecrübesi ile üçüncü kuşağın işbaşında olduğu Nak Kablo, ar-ge çalışmaları ile yenilenebilir enerji sektöründe solar kablo üretiminde büyümesini sürdürüyor. Bu amaçla yılın son çeyreğinde Denizli’de ikinci üretim tesisini devreye almaya hazırlanan firma, ayrıca şartların uygun olması halinde Avrupa’da üretimi gündemine almaya hazırlanıyor.

Nak Kablo Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Alper Kabukçu, “Küresel pazarda maliyetleri düşürerek rekabet etme şansı yok. Yapılması gereken fasonculuktan kurtulup markalaşma, nitelikli, katma değeri yüksek ürün üretmek. Nak Kablo’da bu alanda ciddi mesafe kat ederek markalaşma yolunda çabalarını aralıksız sürdürüyor” dedi.

50’NİN ÜZERİNDE ÜLKEYE İHRACAT
Ortadoğu ülkelerinin tamamı ile Afrika kıtasında bir çok ülkeye ihracat yaptıklarını yine Avrupa ülkeleri dahil 50’nin üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirdikleri bilgisini paylaşan Kabukçu, “HAR, ve TSE sertifikalı alçak gerilim kabloları ve TUV sertifikalı fotovoltaik solar kablo üretimimizin yüzde 90’ını ihraç ediyoruz.  Yurtiçinde son birkaç yıldır artan GES yatırımlarında Nak Kablo ürünlerinin tercih edilmesi nedeniyle kalan yüzde 10’luk dilim iç pazarda değerlendirirken yenilenebilir enerji alanında Avrupa ve Türkiye’ de sektörün belirleyicisi konumuna geldik. Bu seviyeye ulaşmamız bir günde gerçekleşmedi, günlük başarılara değil, uzun vadeli hedeflere odaklandık. Ürünlerimiz 25 yıl garantili. Bu GES projelerinde yatırımcı firmalara büyük bir avantaj sağlıyor. Tercih edilme noktasında uzun vadeli stratejilerimizin olumlu sonuçlarını almaktan mutluyuz” dedi.

YATIRIM FIRSATLARINI DEĞERLENDİREBİLİRİZ
Şu an Denizli Bozburun’daki işletmeye yakın yeni bir yatırımı devreye almayı planladıklarını ifade eden Kabukçu şunları söyledi, “Fasoncuysanız yok olmaya mahkumsunuz. Sürdürülebilir bir yapı ortaya koymak, kaliteli ürün yapmak temel hedef olmalı. 2023 iyi bir yıl oldu. Yenilebilir enerji devam edecek. Dolayısıyla sektör devam edecek. Tek sıkıntı GES yatırımlarının önündeki bürokratik engeller. Denizli’deki yeni tesisimizde kapasite artışından ziyade özellikli ürünler üretmeye odaklanacağız. Sektörün gelişimine paralel yurtdışı yatırım fırsatlarını da gündeme alabiliriz.”

SUYA VE KEMİRGENLERE DAYANIKLI ÜRÜNLER
Solar kablonun farklı kategorileri için seçenekleri olduğunu, yüzen GES’lerde suya dayanıklı kablo üretirken, açık arazilerde inşa edilen GES’lerde ise zırhlama yapmadan kemirgenlerin zarar veremeyeceği kablolar ürettiklerini belirten Kabukçu, “Ar ge ekibimiz saha ile sürekli temas halinde. Yeni ürün gelişiminde saha bilgilerinden besleniyoruz” diye konuştu.

AR-GE ÇALIŞMALARINA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR
Kablo sektöründe 1970’li yıllardan bu yana üretim tecrübesi olan NAK Kablo, Bozburun Mahallesinde 3 bin metrekare kapalı alana sahip tesisinde HAR, ES ve TSE sertifikalı alçak gerilim kabloları ve TUV sertifikalı solar kablo üretimi yaparak 50’den fazla ülkeye ihraç ediyor.  Katar'ın en büyük flexible kablo tedarikçisi olan şirket, Ar-Ge çalışmaları sonucu güneş enerji santrallerinde kullanılan solar kablo üretimi ile yenilenebilir enerji sektöründe adından söz ettirmeye devam ediyor.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon