EKONOMİ

KABLO SEKTÖRÜNDE RESESYON YAŞANIYOR MU?

KABLO SEKTÖRÜNDE RESESYON YAŞANIYOR MU?
Kablo sektöründe resesyon yaşanıyor mu? CMK Kablo Yönetim Kurulu Üyesi Emine Özlem Çarkıt, firma olarak katıldıkları Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı’nı değerlendirirken, kablo sektöründeki son durumu da açıkladı.

ÖZEL RÖPORTAJ
İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen 15. EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı'na Denizlili firma CMK Kablo’da katıldı. CMK Kablo Yönetim Kurulu Üyesi Emine Özlem Çarkıt, fuarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çarkıt ayrıca kablo sektöründeki son durumu da Metropol’e açıkladı.

EMİNE ÖZLEM ÇARKIT'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Çarkıt “Nisan’daki Solarex Fuarı’na daha çok katılım olmuştu. GES yatırımlarıyla ilgili alınan son karar sonrası talepte az da olsa daralma yaşansa da, elektrik fiyatlarına olan zamlardan sonra talep artıyor. Bir sürü firma elektrikli araç şarj istasyonlarını yapımı için çalışmalara başlamış durumda. Türkiye bu noktada güzel gidiyor. Bu sektörde Çin ön planda. Türkiye ikinci tedarikçi olabilir. Bunu gözlemledim fuarda. Kablo sektöründe resesyon yok ve resesyon yaşamıyoruz. 2021’de bakır fiyatları artmıştı. 2022 ile birlikte düşüş gözlemlendi ve sektörümüzde herhangi bir talep azalması olmadı” dedi.  
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon