EKONOMİ

JAPONYA’YA GİDEN HEYETİN PROGRAMI NASIL GEÇTİ?

JAPONYA’YA GİDEN HEYETİN PROGRAMI NASIL GEÇTİ?

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Japonya’ya giden sektörel ticaret heyetinin programına dair açıklamalarda bulundu. Japonya’daki izlenimlerini aktaran Başkan Memişoğlu, Japon pazarının kolay girilebilinen bir pazar olmadığını ifade etti.

ÖZEL RÖPORTAJ

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), Japonya ile olan ticari ilişkilerini güçlendirmek ve ihracatını artırmak için Japonya’ya sektörel ticaret heyeti gerçekleştirdi. DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Japonya'nın ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren ve önde gelen 32 firmasından 50’ye yakın Japon alıcının yer aldığı programa dair açıklamalarda bulundu. Başkan Memişoğlu; “Şu anda Japonya ile aramızda ticaret açığı var. biz onlara 620 milyon dolarlık ihracat yaparken, onlar bize 4.6 milyar dolarlık bir ihracat yapıyorlar. Bu ticari açığın kapanabilmesi anlamında yapılabilecek en önemli şey, buraya ihracat kalemlerimizi artırmak. Biz de Denizli olarak şanslıyız. Çünkü bu ülke dünyadan yaklaşık olarak 4 milyar dolarlık havlu ithal ediyor. Bu da bizim iddialı olduğumuz bir dal. Burada şansımızın çok olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

ZOR GİRİLEN AMA GİRİLDİKTEN SONRA VERİMLİ BİR PAZAR”

Japon pazarının ayrı bir pazar olduğunu ifade eden Başkan Memişoğlu; “Kolay girilebilinen bir pazar değil. Denizlili bir arkadaşımız; ‘8 defa geldiler, 20 bin dolarlık numune yaptım. Onlar 25 bin dolarlık uçak parası ödediler ama 10 yıldır çalışıyoruz’ dedi. Zor girilen ama girildikten sonra son derece verimli bir pazardan bahsediyoruz. Onun için Denizli firmaları olarak buradaydık” ifadelerini kullandı.

İLK İZLENİMLER ÇOK OLUMLU”

Programın devam edeceğinden söz eden Başkan Memişoğlu, şunları kaydetti: “Sadece tekstilcilerle kalmayacak. Diğer sektörlerle de buna devan edeceğiz. Ticaret Ateşemiz Mukaddes Hanım ile görüştüğümüzde o bize gıda anlamında yapılabilinecek çok iş olduğunu söyledi. En yakında buradaki gıda ile ilgili satın alma fuarlarına Denizli’den gıda firmalarımızı getirmeyi düşünüyoruz. Güzel bir heyet yaptık ve şu anki ilk izlenimler çok olumlu. Zor girilebilinecek bir pazar. Sabırla devam etmek lazım. Ettiğimizde de emeğimizin karşılığını alacağız. Çünkü biz, hem üretime hem de ticaret yapma hem de ticaret yapma kültürüne sahip bir şehiriz. Eminim bunun karşılığını da zaman bize gösterecek.”

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon