POLİTİKA

İYİ PARTİ’DEN MHP’YE GEÇTİ

İYİ PARTİ’DEN MHP’YE GEÇTİ
Çivril siyasetinde büyük sürpriz. Daha önce MHP’de siyasi yaşamını sürdürürken, görkemli bir törenle İYİ Parti’ye geçen, parti rozetini İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün taktığı Ergün Çiftçi, tekrar eski partisine döndü. Çiftçi, MHP Çivril İlçe Kongresi’nde başkanlığa seçilen Gürbüz Çiftçi’nin yönetim kurulu listesine girdi.

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala o dönem MHP Çivril Belediye Başkan Adayı olan Ergün Çiftçi, “Cumhur İttifakı” kapsamında MHP’nin Çivril’de aday çıkarmama kararı almasının ardından, partisinden istifa ederek bağımsız aday olmuş, seçimin ardından ise İYİ Parti’ye geçmişti.

VEKİL ÖZTÜRK, TÖRENLE PARTİ ROZETİNİ TAKMIŞTI
Çiftçi’nin İYİ Parti’ye katılması ile ilgili 14 Mart 2020 Cumartesi günü Vali Recep Yazıcıoğlu Konferans Salonu’ndaki İYİ Parti Kongresi’nde İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Ergün Çiftçi’yi kürsüye çağırarak parti rozetini takmış ve böylece iki dönem MHP Çivril İlçe Başkanlığı, bir dönemde bağımsız belediye başkan adayı olan Ergun Çiftçi İYİ Parti saflarına katılmıştı.



MHP’YE DÖNDÜ

MHP için Çivril’de önemli isimlerden biri olan Çiftçi’nin o dönemde İYİ Parti’ye geçmesi Çivril’de büyük yankı uyandırmış ve büyük sürpriz olarak değerlendirilmişti. Çiftçi yeni bir karar aldı ve siyasi çevrelere yeni bir sürpriz daha yaparak önceki dönemde siyasi hayatını sürdürdüğü MHP’ye geri döndü.

GÖZLER ÖZTÜRK’TE
Ergün Çiftçi’nin dün gerçekleştirilen ve tek liste ile gidilen MHP Çivril İlçe Kongresi’nde başkanlığa seçilen Gürbüz Çiftçi’nin yönetim kurulu listesinde olması dikkat çekti. Çiftçi bu kararla birlikte yeniden eski partisi MHP’de siyaset yapacak. Bu durum Çivril’deki siyasi kulislerde dünden beri en çok konuşulan konuların başında gelirken, aslen Çivril’li olan ve Ergün Çiftçi’nin parti rozetini bizzat takan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün bu durumu nasıl değerlendireceği merak konusu oldu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon