YAŞAM-GÜNCEL

İTFAİYE TEŞKİLATI 310 YAŞINDA: BÜYÜKŞEHİR İTFAİYEDEN GÖVDE GÖSTERİSİ

İTFAİYE TEŞKİLATI 310 YAŞINDA: BÜYÜKŞEHİR İTFAİYEDEN GÖVDE GÖSTERİSİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası ve teşkilatın 310. kuruluş yıldönümü dolayısıyla kutlama programı düzenledi. Modern, araç, ekipman ve kıyafetleriyle gövde gösterisi yapan Büyükşehir İtfaiyesi, ilk kez kadın itfaiyecilerle birlikte halkın karşısına çıktı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası ve 1714 yılında Tulumbacılar Ocağı ile başlayan itfaiye teşkilatının 310’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla kutlama programı düzenledi. Program Denizli Valiliği önünden Delikliçınar Meydanı’na kadar süren kortejle başladı.



Korteje, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Başkurt, daire başkanları, davetliler ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi personeli katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde düzenlenen kortejde teşkilatın ilk itfaiyecileri olan tulumbacılar da canlandırıldı.



Renkli görüntülere sahne olan kortejde tulumbacılarla birlikte günümüzün modern araç, ekipman ve kıyafetlerine sahip itfaiye personeli ve ilk kez Büyükşehir İtfaiye bünyesine katılan kadın itfaiyeciler de yer aldı. Sirenler eşliğinde adeta gövde gösterisi yapan Büyükşehir İtfaiyesi vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.



Başkan Çavuşoğlu, kortejin ardından Delikliçınar Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Program, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Burada bir konuşma yapan Başkan Çavuşoğlu, “Bu şehirde sorunla karşılaşanların dertlerine ilk andan itibaren koşan, gecesini gündüzüne katan, kendi canlarını ortaya koymaktan bir an bile çekinmeyen, her türlü dara düşmüş insanın yardımına koşup, felaketin içine girerek kendi hayatları için değil başkaları için mücadele eden, zorluklar karşısında bir adım bile geriye çekilmeyen yol arkadaşlarımızın bu güzel haftası kutlu olsun. Bu yolculuğumuzda, bu şehrin her köşesinin mutluluğa ulaştığı, felaketlerin ise yaşanmadığı bir süreci geçirmek tek temennimiz. Bu temenni içerisinde 516 arkadaşımızla çıktığımız bu yolculukta, ilk kez kadın itfaiyeciler de artık bizimle beraber bu zorlu mücadelenin içerisinde yer alıyor” dedi.



Kadınların da erkekler gibi her türü zorluğun üstesinden geleceğine inandıklarını vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü her zorlukta emin olun ki erkeklerimiz kadar kadınlarımızın da güçlü olduğuna emin olmanızı isterim. Onlar dört duvarın arasında hayatlarını sürdürmeye değil erkeklerle aynı şartlarda yaşayıp, aynı özgürlüğü tatmaları noktasında mücadele edebileceklerine bizim inancımız tam. Bu ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açmış olduğu o kutsal yolda, o Cumhuriyet meşalesi altında eşit, özgür ve huzurlu bireyler olarak yaşamaya devam edeceğimiz inancımla haftamızın kutlu olmasını diliyorum. Zorluklar karşısında vermiş olduğunuz mücadelenin her geçen gün ileriye doğru sürdürülmesi dileğimle hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. İyi ki yol arkadaşımızsınız, iyi ki bu yolda hep birlikte mutlu bir Denizli mücadelesini sürdürüyoruz.”



Konuşmanın ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı'nın yangın ve afetlerde kullandığı modern yangın söndürme araç ve gereçleri ile trafik kazalarına müdahalede kullandığı ekipmanlar tanıtıldı.



İtfaiyenin kaza yapmış bir araçta yaptığı kurtarma tatbikatı ve itfaiye personelinin yaptığı serbest ip inişi de ilgiyle izlendi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Su Altı Arama-Kurtarma ekipleri de hazırladıkları stantta modern ekipmanlarını tanıttı. Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı da afetler konusunda vatandaşları bilgilendirmek için stant açtı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon