HONAZ

İSTANBUL GİBİ İLÇE: HONAZ

İSTANBUL GİBİ İLÇE: HONAZ
Kirazı, cennet elması ve Domatesi ile tarımı, Kaklık Mağarası, Saklı Göl ve Göz Mevkii ile turizmi, Organize Sanayi Bölgesi ile ekonomisi, her milletten insanın huzur içinde yaşamı ve sürekli artan nüfusu ile dikkat çeken Denizli’nin Honaz İlçesi, bu özellikleriyle sanki Türkiye’nin en büyük metropolü İstanbul’u andırıyor. İlçenin Belediye Başkanı Yüksel Kepenek çalışmaları anlatırken, Denizli’nin nüfusu en çok artan ilçesinin Honaz olduğunu söyledi.

Denizli Metropol canlı yayınına katılan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, belediye çalışmalarını anlattı.

“TOHUM MERKEZİ’NDEN VATANDAŞLARIMIZA 419 BİN FİDE DAĞITTIK”
İlk olarak Tohum Merkezi hakkında bilgi veren Başkan Kepenek “Seçim vaatlerimden biriydi. 529 adet ata tohumunu fideye dönüştürdük ve halkımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Bu yıl 419 bin fide dağıttık. Gelecek yıl 2,5 milyon fide dağıtacağız. Her ürünü yetiştirme hedefindeyiz. Çocuklarımızın gezmesi için oraya birde eğitim merkezi kurduk. Amacımız yerli tohumumuzu geleceğe taşımak. Kirazımız, cennet elmamızla Tarımın Başkenti olan Honaz’a bu proje çok yakıştı” dedi.

“İKİNCİ MURAT CAMİSİ’Nİ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”
İkinci Murat Cami’nde Restorasyon çalışması yaptıklarını kaydeden Başkan Kepenek “Bu camimizi ayağa kaldıracağız. Cuma Namazı, Bayram Namazı kılınacak hale getireceğiz. Kazı çalışmaları başladı. Denizli Valiliği finanse ediyor. Uzman dört personel istihdam edildi. Bölgenin tanıtımı için büyük önem taşıyor. Ecdadımıza sorumluluğumuz var. Bu değeri, Kanuni’nin namaz kıldığı camiyi geleceğe taşıyacağız” diye konuştu.

KAKLIK MAĞARASI, SAKLI GÖL VE GÖZ MEVKİ ÇALIŞMALARI
Honaz’ın turizm değerleri ile ilgili de iyileştirmeler yaptıklarını sözlerine ekleyen Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek “Kaklık Mağarası’nı tamamen tadilat ettik. Bütün alana müdahale ettik. Şu an pırıl pırıl. Pandemiye rağmen, haftada 2 bin 500 turist geliyor. Kaklık Mağarası’nı çekim merkezi haline getireceğiz. 11 tur firması ile anlaştık. Egzema başta olmak üzere birçok hastalığa iyi gelen suyu var. Merdivenleri suyla buluşturduk. Çıplak ayakla geziyorsunuz. Yardımcı tedavi uyguluyoruz. Saklı Göl ise Cumhurbaşkanlığı kararı ile koruma altına alındı. Yolunu düzelttik. Saklı Göl insana huzur veren bir cennet. Herkesin hayatında bir kez de olsa görmesi gereken bir yer. Saklı Göl’de birçok çalışma yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı orayı koruma altına aldıysa bizimde oranın hakkını vermemiz lazım. Bizim için çok kıymetli bir bölge. Honaz Göz Mevkiinde ise göreve başladığımızda orası çok dağınıktı. Yasa dışı işler oluyordu. Hijyenden yoksundu. Orada lavanta bahçesi ve Kır Düğün alanları oluşturduk. Barbekü ve piknik masaları ile süsledik. Yeşillik, dağ ve su sesi ile sizi büyüleyen bir yer. Orada yapacağımız çok iş var. Göz mevkiini küçüklüğümüzdeki gibi Kiraz Festivallerini yeniden yapacak hale getireceğiz. Haftada 4 binin üzerinde insan Honaz Göz Mevki’ne geliyor” dedi.

İŞ DÜNYASI VE EĞİTİM ÇALIŞMALARI
Honaz’da iş dünyası ve eğitimle ilgili de çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Kepenek “Organize Sanayi Bölgesi ile iyi ilişkilerimiz var. Mermer Sanayicilerimizle toplandık. Yıllardır çözülemeyen bir yol sorunları vardı. Düğmeye bastık. İhale süreci başladı. O yolu ulaşılır hale getireceğiz. PAÜ Rektörümüz Ahmet Kutluhan’la görüştük. Honaz’a Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kazandırarak, Organize Sanayi Bölgemize ara eleman sağlamak niyetindeyiz. Organize Sanayi hangi nitelikte personel, eleman istiyorsa o anlamda teorik ve pratik eğitimler vererek sağlayacağız” diye konuştu. 

BAŞKAN YÜKSEL KEPENEK'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon