SPOR

İŞ İNSANI DERYA BALTALI, HALTERCİ HAKAN DAĞ'A YENİDEN UMUT OLDU

İŞ İNSANI DERYA BALTALI, HALTERCİ HAKAN DAĞ'A YENİDEN UMUT OLDU
Üç kez Türkiye şampiyonu olan halterci Hakan Dağ yeni bir şampiyonluğa hazırlanırken protez bacağı kırıldı. Tamamen umutlarının tükendiği anda imdadına yetişen iş insanı Derya Baltalı, Dağ için büyük bir umut oldu.

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde ormanda çalışırken düşen tomrukla yaralanan ve sol bacağı diz hizasından kesilen Hakan Dağ, tomrukla çalışarak başladığı halterde 3 kez Türkiye şampiyonu, bir kez de Türkiye 3. olmuştu. Dağ 4. kez Türkiye şampiyonu olmak için çalışmalarını sürdürürken pandemi süreci başladı. Pandemiye rağmen yılmayan çalışmalara devam eden Dağ’ın protez bacağı kırılarak kullanılamaz hale geldi. Dağ’ın spor yaşantısının yanında günlük yaşamı da etkilendi. Aynı zamanda Pamukkale Üniversitesi’nde çalışan Dağ’ın işe gelip gitmeleri resmen işkence oldu.  Yeni bir protez bacağın fiyatı ise Hakan Dağ’ın gücünü kat be kat aşacak durumdaydı.



Durumu Baltalı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı’ya aktarıldığında, Baltalı hiç düşünmeden, "Derhal halledilsin" talimatını verdi. Kısa sürede yeni bacağına kavuşan Dağ, Derya Baltalı’ya sonsuz teşekkür etti. Dağ, “Bacağım kırıldığında dünyam başıma yıkılmıştı. Sanki kendi bacağımı yeni kaybetmiş kadar üzüldüm. Yeni bir protez bir bacak 100 bin liradan başlıyordu. O kadar üzüldüm, o kadar umutsuzluğa kapıldım ki, bu konuda kimden yardım isteyebilirdim. Pandemi döneminde zaten insanlar zor durumda ben kime giderim, kimden yardım isterim diye düşünürken Baltalı Grup Denizli Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ramazan Altuğ’u arayıp durumumu anlattım. Ramazan Başkan bu durumu ancak ‘Kulübümüzün sponsoru Derya Bey’le konuşabiliriz” dedi. Kulübümüzün Müdürü Elif Kule ve her daim bizimle birlikte olan ablam kadar sevdiğim Kulübümüzden hiçbir zaman desteğini çekmeyen Kadriye Sözeri ablam benim durumumu Derya Bey’e anlattı. Derya Bey hiç çekinmeden gereken parayı ödeyip, sporumu en iyi yapabileceğim kalitede olan protez bacağımı taktırdı. Mutluluğumu size kelimelerle anlatmam mümkün değil. Başta şefkatini üzerimizden hiç eksik etmeyen benim bütün umutlarımın yeniden yeşermesine neden olan Derya Baltalı’ya sonsuz teşekkür ederim. Ailem gibi gördüğüm Kulübümün Başkanı Ramazan Altuğ’a, Kulübümüzün müdürü Elif Kule’ye ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Gazeteci Kadriye Sözeri ablama çok teşekkür ederim. Pandemi süreci sona erdiğinde Denizli’ye yeni bir Türkiye Şampiyonluğu kazandıracağıma söz veriyorum. Baltalı Grup Engelliler Spor Kulübü'nün bir üyesi olmaktan gurur duyuyorum” dedi.



Öte yandan, hayırseverliği, Denizli’de, eğitime, sağlığa, spora verdiği destekleriyle bilinen iş insanı Derya Baltalı ise Hakan Dağ’ın protez bacağının giderlerinin karşılanmasıyla ilgili olarak, “Ben sadece insanlığımın gereğini yaptım. Hakan ve tüm insanlar benim için çok önemlidir. Dünyada en büyük yatırım insana olan yatırımdır. Spor hayatı boyunca her zaman Hakan'ın yanındayım. Başarılar dilerim” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon