EKONOMİ

İŞ DÜNYASINDA HEDEF, GİRİŞİMCİLİK VE LİDERLİK KONFERANSI

İŞ DÜNYASINDA HEDEF, GİRİŞİMCİLİK VE LİDERLİK KONFERANSI
Pamukkale Üniversite İşletme Topluluğu tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “İş Dünyasında Hedef, Girişimcilik ve Liderlik” etkinliği Pamukkale Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Sadık Grubu ana sponsorluğunda düzenlenen etkinliğe her biri kendi sektöründe markalaşmış sanayi kuruluşlarının üst düzey yöneticileri katıldı.

Türkiye’nin önemli iş yöneticilerini öğrencilerle buluşturan İş Dünyasında Hedef, Girişimcilik ve Liderlik etkinliği Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

İŞ DÜNYASINDA HEDEF, GİRİŞİMCİLİK VE LİDERLİK KONFERANSI'NIN TAMAMINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Etkinliğe Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kısaç, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, GESİFED Başkanı ve Sadık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oktay Mersin, DTO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Süleyman Kocasert, iş insanları, sanayiciler ve çok sayıda Pamukkale Üniversitesi öğrencisi katıldı.



Etkinlikte öncelikle açılış konuşmaları gerçekleştirildi.  İlk sözü Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kısaç aldı. Kısaç emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Girişimcilik ve liderlik kavramları bizim psikolojide üzerinde önemli durduğumuz konular. Bir insanda olmazsa olmaz özellik girişimciliktir. Hayatın her alanında girişimciler hedefe daha çabuk ulaşır. Girişimcilik, yaratıcılık zorluklarla başa çıkabilmeyi gerektirir. Bireylerde olmasını istediğimiz bir özelliktir bunu kazandırmaya çalışıyoruz. Anaokulundan itibaren bununla ilgili fırsatlar verilmeli” dedi.



Ardından söz alan Pamukkale Üniversitesi İşletme Topluluğu Başkanı Mehmet Çankal, “Pamukkale Üniversitesi İşletme Topluluğu olarak her yıl geleneksel olarak sürdürdüğümüz etkinliğimize pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kalmıştık. Bu yıl 9. Sunu düzenlediğimiz Ege bölgesinin en büyük kariyer organizasyonunda tekrar yüz yüze bir araya gelmek bizi heyecanlandırıyor. Öncelikle etkinlikte bize en büyük desteği veren İşletme Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Sabahat Bayrak Kök’e ve her yıl olduğu gibi bu yıl da heyecanımıza ortak olan,  yoğun iş temposuna rağmen bize zaman ayırarak sonsuz destek olan Sadık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, GESİFED Başkanı, Türkonfed Başkan Yardımcısı Oktay Mersin’e ve bu yıl etkinliğimize katılımcı olarak destek sağlayan GESİFED, TÜRKONFED, TÜSİAD ve Koç Holding’e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.   Etkinliğimizde kariyer hedeflerinin doğru belirlenmesi, girişimcilik ve liderlik gibi alanlarda kendinize katabileceğiniz çok şey var. Ayrıca tanışabileceğiniz insanların size ileride çok büyük kapılar açabileceğini de hatırlatmak isterim” dedi.



Çankal’ın ardı sıra konuşan PAÜ İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sabahat Bayrak Kök ise koronaya rağmen burada oldukları için salonu dolduranlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Umarım güzel bir etkinlik olur ve salonu dolduran sizler buradan unutulmaz anı ve bilgilerle ayrılırsınız” diye konuştu.



Daha sonra açılış konuşmasını yapmak üzere GESİFED Başkanı ve Sadık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oktay Mersin kürsüye geldi. Mersin “Herkese katılım için teşekkür ediyorum. başarı için çok çalışmak gerekiyor. başarı için kriterler var. Takip takip takip… önce iş sonra eş. İşiniz olmadan ne aileniz ne eşiniz olur. bu yıl Sadık Grubu dışında işin içine GESİFED’de girdi. Sadık Grubu olarak burada olmaktan mutlu ve keyifliyiz. İş dünyasının gençlerle birlikte olması çok çok önemli” dedi.  Mersin konuşmasının devamında hem Sadık Grubu’nu ve yapılan çalışmaları anlattı, hem de GESİFED’i tanıttı. Sadık Grubu’nun eğitime verdiği destekleri de anlatan Oktay Mersin, GESİFED’in son dönem çalışmalarını da katılımcılarla paylaştı. GESİFED olarak Aydın, Denizli ve Muğla’daki üniversitelerle protokoller yaptıklarını kaydeden Başkan Mersin sözlerini “Sizi kendinizden başkası kurtaramaz. Kendinize ışık olun” diyerek bitirdi.



Daha sonra etkinliğe geçildi. İlk sözü alan İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci salonu dolduran üniversite öğrencilerine tecrübelerini anlattı. İnci, öncelikle İnci Holding’i anlatırken “9 şirketimiz var. Tamamen bir aile şirketi. Üçüncü kuşak aile üyeleri tarafından yönetiliyor. Siz bizi İnci Akü’den bilirsiniz. Ayrıca araba jantları da üretiyoruz. Krizlere rağmen yatırımlarımız sürüyor” dedi.



Perihan İnci daha sonra konuşmasında hayatını anlatarak salonu dolduran kadın öğrencilere seslenerek “En son söyleyeceğimi şimdi söyleyeyim. Üniversitede okuyorsunuz. Hem aileniz, hem de devletin katkılarıyla. Ev kadını olmak tabi ki önemli bir görev. Ancak eğitim aldıysanız böyle bir lüksünüz yok. Ya kendi işinizi kuracaksınız, ya da bir kurumda çalışacaksınız. Ne olursa olsun çalışın söz mü?” diye konuştu.



Perihan İnci’nin ardından sunumunu gerçekleştiren Otokoç Otomotiv, Volvo, Ford ve Ford Truck Direktörü Tanıl Akçaoğlu ise öncelikle Otokoç Otomotiv’in çalışmalarını anlattı. İnovasyon, değişim, çözüm için öneriler sunan Akçaoğlu “Lider bakış açısı çok önemli. Kuvvetli referans noktasına ihtiyacımız var. Türkler olarak şanslıyız. Çünkü bu konuda Ulu Önder Atatürk gibi bir öncümüz var. yeni nesil yöneticiler olmalıyız. Yeni nesil yöneticilerin onlardan ilham alan takipçileri var. Önemli olan farklı şeyler yapmak. Dünya bir globalleşme içinde. Her iş artık diğer işin içine girdi. Liderlik aynı zamanda özgürlük yaratmaktır. Ufukları açmak, onlara yol yaratmaktır. Liderlik birlikte karar almakla olur. Onlar için değil, onlarla birlikte karar alır lider. Liderlik bireylikten takıma dönüşmekle olur. isminizi markaya dönüştürmek hedefiniz olmalı” dedi.



Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde ise Sütaş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serpil Veral, Pamukkale Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sabahat Bayrak Kök ve Ünlü Opera Sanatçısı Hakan Aysev öğrencilerle bir araya geldi.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon