EKONOMİ

HONAZ BELEDİYE BAŞKANI KEPENEK’TEN İŞ İNSANLARINA ÇAĞRI

HONAZ BELEDİYE BAŞKANI KEPENEK’TEN İŞ İNSANLARINA ÇAĞRI
Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Denizli Metropol canlı yayınında Denizli’deki iş insanlarına çağrıda bulundu. Kepenek İkinci Murat Cami’ndeki restorasyon çalışmaları için destek isterken “Gelin destek olun, bu önemli yapıyı geleceğe kazandıralım” diye konuştu.

ÖZEL HABER
Denizli Metropol'de "Metropol Gündemi" Programımızın konuğu Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek oldu. Başkan Kepenek tarım, turizm ve yaşam projelerini tek tek anlattı. Yüksel Kepenek programda özellikle İkinci Murat Cami’ndeki restorasyon çalışmalarına dikkat çekti.



Sultan 2. Murad’ın emriyle 1429 yılında yapımı tamamlanan caminin aradan geçen onca yıldan sonra bölgedeki diğer yapılara oranla ayakta kalabilen nadir yapılardan biri olma özelliği taşıdığına işaret eden Başkan Kepenek “Camimiz 2. Murat Camisi olarak geçiyor. 1429 yılında inşa edilen bir cami. Bu bölgenin en eski ve karakteristik özellikleri diğer camilerden farklı bir yapısı var. Hedefimiz camimizi ayağa kaldırarak burada Cuma namazı, bayram namazı kılmak. Çünkü burada Kanun Sultan Süleyman namaz kılmış. Bu cami bizim için çok değerli bir yapı. Honaz’ın tarihsel simgelerinden bir tanesi. Eğer bunu dönemimizin içerisinde yapabilirsek tarihimiz açısından geleceğe taşıdığımız kıymetli bir eser olacak. Bu eserlere sahip çıkmak bizim en önemli vazifemiz. Bu eseri hem ibadete hem de inanç turizmine kazandırarak gelecek nesillere büyük bir miras bırakmış olacağız. 1429 yılında bugüne taşınmış açık bir müze burası. Aynı zamanda ibadetlerimizi yapabildiğimiz ve namazımızı kılabileceğimiz bir camimiz olacak. Burayı tıpkı İstanbul’daki camilerimiz gibi gelecekte de rahatça kullanabileceğimiz aynı zamanda geçmişten izleri taşıyan, atalarımızın miras bıraktığı değerli eseri insanlara tanıtmanın onurunu yaşayacağız. Yerli inanç ve tarihsel turizme açık bir alan olacak” dedi.



Başkan Kepenek bu esere sahip çıkmanın toplumsal bir zorunluluk olduğuna dikkat çekerken “Kazı çalışması bitti. Çevre düzenlemesi bitti. Son aşamaya geldik. Ankaralı bir firma ile çalışıyoruz. Proje için Denizlili iş insanlarımızdan, yatırımcılarımızdan destek bekliyoruz. Duyarlı iş adamlarımızı bu projeye sahip çıkmaya çağırıyorum” diye konuştu.

HONAZ BELEDİYE BAŞKANI KEPENEK’İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ

 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon