EKONOMİ

HD LOGOSUNUN GİRMEDİĞİ ÜLKE BIRAKMAYACAĞIZ

HD LOGOSUNUN GİRMEDİĞİ ÜLKE BIRAKMAYACAĞIZ
Otomotiv sektöründe ağır vasıta ve treyler araç grubuna kauçuk ve metal yapılı süspansiyon yedek parçaları üreten HD Kauçuk, Denizli’den dünyaya ihracat yapmaya devam ediyor. HD Kauçuk CEO’su Ekrem Ateş, “HD Kalitesi’ni dünyaya yaymaya devam edeceğiz. 2022 yılında yeni hedeflerle pazar payımızı daha fazla büyütmeyi sürdüreceğiz. Dünya üzerinde HD logosunun girmediği ülke bırakmayacağız” dedi.

Otomotiv sektöründeki faaliyetlerine 1959 yılında İzmirde  başlayıp, 2011 yılında üretim tesislerini Denizliye taşıdıklarını söyleyen HD Kauçuk CEO’su Ekrem Ateş, “ 65 ülkeye ağır vasıta ve treyler araç grubunda kauçuk ve metal bileşenli parçalar başta olmak üzere,  süspansiyon parçaları, süspansiyon  körükleri  ihraç ediyoruz. 11 yıldır ihracatın yıldızı ödülü ile taçlanan ihracat faaliyetlerimizi daha da hızlandırmayı hedeflerken, pazarlarımızı genişletmek ve var olan pazarlarda güçlenmek için yaptığımız çalışmalarımızı hızlandırdık” diye konuştu. Tek bölgeyle sınırlı kalmayacaklarının altını çizen Ateş, Hali hazırda ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkeleri geliştirmek ve bu ülkelere yenilerini eklemek için HD olarak var gücümüzle çalışıyoruz. 2022de markamızın tescilli olmadığı ülke kalmayacak. Hedeflerimiz doğrultusunda 5 yıllık süre sonunda HD logosunun girmediği ülke bırakmayacağız” dedi.



Sürdürülebilirlik vizyonu kapsamında enerji ihtiyaçlarını yenilenebilir kaynaklardan karşılamak için çatı GES projelerinin ilk fazını tamamladıklarına dikkat çeken CEO Ekrem Ateş, 528,71 kWp kurulu güce sahip santrali devreye aldıklarını açıkladı. Ateş, Kapasite artırım yatırımlarımızın yanı sıra yaşadığımız ekosistemde ve doğal yaşamda sürdürülebilir iş modellerine geçişi başlatarak çevreci büyüme planlarımızı hayata geçiriyoruz.  GES projemizle elektrik tüketimimizin ilk etapta yüzde 25ini karşılayacağız. Yenilenebilir enerji yatırımlarımıza devam edeceğiz. Yağmur suyu depolama projesi ile 400 ton kapasiteli depolama alanı oluşturarak biriktirdiğimiz yağmur sularını arıtıp üretimde süreçlerinde kullanarak geri dönüşümünü sağlıyoruz. Ayrıca, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi  ve ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmalarımızı tamamlayıp belgelendirme aşamasına geçtik. Yaşadığımız ekosistemde ve doğal yaşamda sürdürülebilir iş modellerine geçişi başlatarak çevreci büyüme planlarımızı da hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.



Planlı büyüme stratejisi kapsamında çalışan sayısını artırarak süreci hızlandırmayı hedeflediklerini belirten CEO Ekrem Ateş, “ Fabrikamız büyürken, ihracat çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sürdürülebilir ve tecrübeye dayanan genç ve dinamik bir ekiple yolumuza devam ediyoruz. Büyüme ivmemizi sürdürmek için artan istihdam talebimizi sürdürülebilir şekilde doldurmamız gerek. Özellikle üretim bölümlerimizde bu açığı önemli şekilde hissediyoruz. Bu noktada fabrikamızda büyümenin parçası olacak yeni çalışanlara da ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. Yeni pazarlar, yeni ülkeler ve bölgelere açılma konusunda  girişimlerini sürdürdüklerini açıklamasını söyle sürdürdü:  “3 yıl içinde pazarımızı iki  katına çıkartmayı hedefliyoruz. Bunun için gerekli alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Son olarak Ar-Ge faaliyetlerimizin sonucunda Amerikan tipi araçlar için geliştirdiğimiz ürünlerin üretimine başladık.  Bu yılın başında enjeksiyon presi yatırımı yaparak üretim kapasitemizi yüzde 36 artırdık. Son yıllarda gerçekleştirdiğimiz üretim yatırımlarımızla istihdam oranımızı da yüzde 40 büyüttük. Kar maksimizasyonu yerine kar optimizasyonu ile her yıl minimum yüzde 25 büyüme hedefliyoruz. Fabrikamızı büyüterek hem istihdamı hem ihracatımızı artırmaya devam edeceğiz”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon