YAŞAM-GÜNCEL

GÜN GAZİLERİMİZİN GÜNÜ

GÜN GAZİLERİMİZİN GÜNÜ
Denizli Protokolü, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle birer mesaj yayımladı. Yayımlanan mesajlarda Gaziler “Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri” olarak adlandırıldı.

TBMM BAŞKAN VEKİLİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ
GÜLİZAR BİÇER KARACA
“Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi’ ile ‘Gazilik’ unvanının verildiği günün yıldönümünde; Bağımsızlığımızın kahramanları ve ülkemizin ortak değerleri olan tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyorum. Bu anlamlı günde; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimizi saygı ve minnetle selamlıyorum. Minnettarız”

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞEREF ARPACI
“Gazilerimize adil bir yaklaşım göstermek; onların yüce fedakarlıklarını takdir etmek ve saygı duymak demektir. Ülkemizin savunması ve güvenliği için görev yapan kahraman askerlerimiz, en iyi şekilde korunmalı ve desteklenmelidir. Bu, sadece bir görev değil, bir sorumluluktur. Gazilerimize eşit ve adil bir şekilde yaklaşmak, devletimizin ve toplumumuzun onlara olan minnet ve şükranını ifade etmenin bir yolu olarak önem taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin savunması ve güvenliği için askerlerimiz büyük önem arz etmektedirler. Askerlerimiz canları pahasına vatanımızın güvenliği ve huzuru için görev üstlenmektedirler. Uluslararası anlaşma ve sözleşmeler gereğince ülkemizin ihtilaflı bölgelerde operasyon ve savaşa katılarak büyük bir sorumluluk almaktadırlar. Bu kutsal görevlerini yerine getirirken şehit olan askerlerimiz ve yaralanan gazilerimiz, bizler için büyük bir öneme sahiptir. Gazilerimize adil bir yaklaşım göstermek ve sosyal güvence konusunda eşitsizlikleri gidermek için düzenlemeler yapılması gerekmektedir. Gazilerimizin kahramanlıkla yerine getirdikleri görevlerine layık bir şekilde destek olmalı ve yaşamlarını daha iyi bir seviyede sürdürebilmeleri için gerekli adımlar atılmalıdır. Bu, hem devletimizin hem de toplumumuzun sorumluluğudur. Bu bağlamda sunmuş olduğum Kanun Teklifim ile; gazilerimize toplu konutlardan faizsiz yararlandırma imkanı sağlanarak barınma sorunlarının giderilmesi, aile fertlerinin kamuda istihdam edilmesi sağlanacaktır. Bu şekilde gazilerimiz daha iyi bir yaşam sürdürebilecekleri desteklere bir nebzede olsa kavuşacaklardır”

GELECEK PARTİSİ KURUCUSU VE DENİZLİ

MİLLETVEKİLİ SEMA SİLKİN ÜN
“Vefakâr ve iman dolu bir ruhla kazanılmış vatan toprağımızı da kahramanlıklarıyla dalgalandırdığımız ay yıldızlı bayrağımızı da bizlere emanet eden şehit ve gazilerimize daima minnet ve şükran duyuyoruz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğü, istiklalimizin bekası adına canlarını ortaya koymaktan çekinmeden destansı bir mücadele yürüten Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve emniyet güçlerimiz milletimizin gönlünde ve dualarında daima yaşayacaktır”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
“Ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak uğrunda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, aziz milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin yaşayan abideleridir. Şehitlerimiz vatan uğruna nurlanan, gazilerimiz ise bu uğurda onurlanan kahramanlarımızdır. Mukaddes ülkemiz, varlığını aziz milletimize adamış şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Onlardan aldığımız manevi güçle vatanımıza her zaman sahip çıkıp milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan saldırılara asla geçit vermeyeceğiz. Bu vesilelerle kutsal vatanımızı kanlarıyla sulayan tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyorum”

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN
 “Vatanımızın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak, milli birlik ve beraberliğimiz için hiç düşünmeden şehit olmayı göze alan gazilerimiz, bizler için çok kıymetli ve değerlidir. Büyük mücadeleler vermiş gazilerimiz, fedakârlıklarıyla bizlere nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir miras bırakmışlardır. Kahramanlıkları ve fedakârlıklarıyla örnek olan vatan evlatlarını asla unutmayacak, onların emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız. Vatanımız için bizlere düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirerek onların göstermiş olduğu fedakarlığın karşılığını bizler de vermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı mareşal rütbesi ve gazi unvanının verilişinin yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü yürekten kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI AVNİ ÖRKİ
“Vatanı, milleti, bayrağı uğruna canını feda ederek, nasibine de bu dünyada alınabilecek en güzel paye olan gazilik unvanı alan bütün gazilerimiz en değerlilerimizdir” diyen Başkan Örki mesajında şu görüşlere yer verdi; “Gazilerimiz, Türk Milleti’nin şanlı tarihinin ebedi kahramanlarıdır. Ülke topraklarının bölünmez bütünlüğünü savunurken şehit olmak için düşmanla çarpışan kahramanlarımızın gururla ömür boyunca taşıdıkları unvandır Gazilik. Bağımsızlığın simgelerinden olan gazilerimiz bu millet için çok değerlidir. Şehitlerimiz ve gazilerimizin verdikleri mücadele sonucunda ülkemiz topraklarında al yıldızlı bayrağımız altında huzurla yaşadığımızı biz büyükler unutmuyor, çocuklarımıza da kahramanlarımızı her daim anlatıyoruz. 19 Eylül övünç kaynağımız gazilerimizin onur günüdür. Bu düşüncelerle ülke topraklarımızın her karesini kanlarıyla vatan yapılmasına, milletimizin bağımsızlığı ve bağımsızlığının ilelebet sürmesi için mücadele etmiş, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize ise minnet ve saygılarımı sunuyorum”

HONAZ BELEDİYE BAŞKANI YÜKSEL KEPENEK
“19 Eylül bizlere, gönlümüzde yerleri her zaman farklı olan kahraman şehitlerimize ve cesaret timsali gazilerimize karşı vefa borcumuzu bir nebze de olsa sunma imkânı sunuyor. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz. Bu yüzden şehit ve gazilerimize ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Bu duygu ve düşüncelerim ile başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleri ile birlikte huzur ve mutluluklar diliyorum”

BABADAĞ BELEDİYE BAŞKANI ATLI
“Ülkemizde Mustafa Kemal Atatürk'ün Sakarya Meydan Muharebesi'nde elde ettiği başarının ardından kendisine 'Gazi' unvanının verildiği gün olan 19 Eylül, her yıl Gaziler Günü olarak kutlanıyor. Kahraman askerlerimizin taşıdığı "Gazi" ruhu olduğu müddetçe, bütünlüğümüze ve milli birliğimize kast edenlerin kirli emelleri asla gerçekleşmeyecektir.  Vatanın kurtarılmasında büyük rol alan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun. Bu topraklar sizlere çok şey borçlu.  19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle; "Ölürsek Şehit, kalırsak Gazi oluruz" diyerek büyük mücadeleler veren vatanını, bayrağını canı pahasına koruyan Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum”

AK PARTİ İL BAŞKANI YÜCEL GÜNGÖR
“Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canını ortaya koyan bütün şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız. Bize emanet edip, bıraktığınız bu vatanımızda sizlerden aldığımız ilham ve gururla vatanımıza, milletimize, ülkemize hizmet etmek için gayret sarf etmekteyiz. Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır. Toprak eğer üstünde ölen varsa vatandır’ anlayışıyla bu toprakları bize vatan yapan, gazi ve şehitlerimizin kanlarıdır. Yüreklerindeki vatan, bayrak, millet aşkıyla tarihe destan yazan gazilerimiz; sadece yaşarken değil, bu Aziz Millet dünya üzerinde var olduğu müddetçe, bu topraklarda yaşayan herkes için birer onur ve şeref vesileleridir. Sizler, Şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen Aziz Milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir. Yüce Türk Milleti bağımsızlığını savaşlarda göğüs göğüse çarpışarak kazandığı için gaziliğin değeri, çok büyük ve çok anlamlıdır. Üzerinde bulunduğumuz toprak parçasında düşman korkusu olmadan yaşamlarımızı sürdürebiliyorsak, bu hem kahramanlarımızın canlarını vatan için feda etmiş olmaları ve hem de halen feda etmekte oldukları içindir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman gazilerimizi, hayatta olanları şükranla ve teşekkürle, Hakkın rahmetine kavuşan kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Sizler bizim baş tacımızsınız, onurumuzsunuz. Sizlerin kahramanlığı ile yükselen bir vatanımız var. Gerek şehitlerimiz gerek gazilerimiz bu ülkeye en fazla değer katan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni şaha çıkaran çok değerli unsurlar. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum”

CHP İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM
“Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin birlik ve bütünlüğü uğruna büyük bir fedakârlık gösteren tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, Gaziler Günü’nü kutluyorum. Gazilerimiz, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde en ön saflarda yer almış, cesaretleri ve kararlılıklarıyla tarihimizin en parlak sayfalarını yazmışlardır. Onların mücadelesi, bugünkü huzur ve özgürlüğümüzün teminatıdır. Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.  Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum”

DEVA PARTİSİ DENİZLİ İL BAŞKANI BEKİR KIRAR
“Gazilerimiz, yüreklerindeki vatan ve bayrak aşkı ile ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığı için kahramanca mücadele etmişlerdir. Gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir. Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanları, destansı tarihimizin yaşayan abideleri, milletimizin bağımsız olma şuurunu ԁiri tutan efsaneleridir.  Çanakkale’de ve İstiklal Savaşı’nda tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanına, bayrağına ve istiklaline sahip çıkan kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurucu kahramanlarımıza, şehitlerimize ve ebediyete irtihal eden gazilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nün en samimi duygularımla kutluyor; hayatta olan gazilerimize huzur, mutluluk ve sağlık dolu bir hayat temenni ediyorum”

 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon