POLİTİKA

GÜN ANNELERİN GÜNÜ

GÜN ANNELERİN GÜNÜ
Her yıl Mayıs ayının ikinci pazarı anneler günü olarak kutlanır. Gün annelerin günü. Denizli Protokolü de anneler günü nedeniyle mesajlar yayımladı. Mesajlarda anneler gününün kutsallığına vurgu yapıldı.

DENİZLİ VALİSİ ÖMER FARUK COŞKUN
“Sevginin, şefkatin ve merhametin timsali olan ve hayatımızdaki en kıymetli varlığımız annelerimize ithaf edilen bir Anneler Günü'nü daha hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.  İnsan; sevgiye, ahlaka, erdeme, iyiliğe dair bütün duygu ve düşüncelerinin temelini anneden alır. Anne sadece insanı dünyaya getiren bir varlık değil aynı zamanda insanın doğduğu andan itibaren hem koruyucusu hem de öğretmenidir. Varlığıyla hayata anlam katan, şefkat dolu yüreğiyle çocuklarına yol gösteren annelerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenemez. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. Sevgili Peygamberimizin, “Cennet, annelerin ayaklarının altındadır.” sözü, dinimizin annelerimize verdiği önemi ve onlara göstermemiz gereken hürmeti gözler önüne sermesi açısından çok anlamlıdır. Bunun içindir ki annelerimizi kaybetmeden onların değerini bilmek, onları hatırlamak, gönüllerini hoş tutmak ve başımıza her zaman tac etmek biz evlatlar için önemli bir görevdir. Bu duygu ve düşüncelerle, sevgi, fedakârlık, şefkat ve güven gibi duygularla bizleri koruyup kollayan başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor; ebediyete irtihal eden annelerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara ise sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyorum”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU
“İnsanlığın varoluşundan beri bütün insani değerlerin temelinde annelik vardır. Hayatımız boyunca rehberimiz, ilk öğretmenimiz ve en büyük güç kaynağımız olan annelerimiz sonsuz sabrın, şefkatin, merhametin ve iyiliğin sembolüdür” ifadelerini kullandı. Anneliğin dünyadaki en yüce duygu olduğunu vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Evladının geleceğinden endişe duymayan, hayata daha güvenle bakan, gözünde tek damla yaş olmayan mutlu ve huzurlu annelerimizin yaşadığı bir Denizli için hep beraber çalışacağız. Çocuğunun insanca yaşam sürmesi için bir ömür boyu fedakarlık gösteren engelli annelerimizin hayatını kolaylaştırmak ve yüzlerine tebessüm katabilmek en önemli görevlerimiz arasında olacak. Bu duydu ve düşüncelerle, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, şehit anneleri ve değerli annem olmak üzere sevgileriyle bütün dünyamızı güzelleştiren, şefkat dolu yürekleriyle hayatımıza yön veren kıymetli annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum.”

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN
“Sonsuz  bir sevginin ve şefkatin simgesi olan, evlatlara her koşulda destek çıkan annelerimiz en kıymetli varlıklarımızdır. Kaç yaşında olursak olalım doğduğumuz ilk andan itibaren annelerimiz en büyük dayanağımızdır. Yeri geldiğinde dost, yeri geldiğinde sırdaş olan, sevgisi ve ilgisiyle yaşamımızı şekillendiren saygı değer annelerimize olan saygımız sonsuzdur. Varlıklarıyla hayatımıza anlam ve renk katan, sevgi dolu yürekleriyle evlatlarına rehber olan, onların ülkelerine faydalı birey olarak yetiştiren annelerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenemez.  Yanlarında huzur bulduğumuz, sonsuz sabır, şefkat ve iyiliğin sembolü değerli annelerimizi, sadece Anneler Günü’nde değil her zaman hatırlamalı, onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermeliyiz. Onların deneyimleri ve tecrübeleri ile geleceğe umutla bakmayı ve mücadele etmeyi, bir işin en doğrusu ne ise onu yapmayı öğrendik. Her zaman başımızın tacı olan annelerimiz sevgilerin en yücesine layıktır. Bu duygu ve düşüncelerle şehit ve gazilerimizin anneleri başta olmak üzere bütün annelerimizin gününü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım ve aramızdan ayrılmış olan tüm annelerimizi de saygı ve rahmet ile anıyorum”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI ALİ RIZA ERTEMUR
“Türk Milleti olarak toplumumuzda annelerimizin değeri her zaman çok büyük olmuştur. Annelerimiz sonsuz bir sevginin, merhametin, fedakârlığın, sabrın, şefkatin sembolü olmuş, yaşımız kaç olursa her birimiz için en büyük güç kaynağı olmuştur. Annelerimiz, evladını yetiştirirken aslında topluma bir birey kazandırmaktadır. Öyle ki, bir birey de hem bir milletin kaderini değiştirebilmekte, hem de tüm dünyaya devrimleriyle örnek olabilmektedir. Bunun en güzel örneği de, Zübeyde Hanım’ın yetiştirdiği Mustafa Kemal Atatürk’tür. Biliyoruz ki, annelerimizi bir gün değil her gün hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermeli, bizlere göstermiş oldukları doğru yolda ilerlemeliyiz. Her annenin en büyük temennisi evladının sağlıklı ve mutlu büyümesidir. Bizlerin de en büyük dileği, her bir annemizin evinde yemeğinin pişmesi, çocuklarının mutluluğuna sağlıkla ortak olmasıdır. Anneler Günü, çocukları için sevgisini, emeğini veren, karnında taşımasa dahi yüreğiyle anne olan, şefkat ve merhametiyle çevresindeki her canlıya değer vermeyi bilenlerin günü. Bu duygu ve düşüncelerle, hayatımıza anlam katan, sevginin en güzel vücut bulmuş hali olan başta şehit anneleri olmak üzere kıymetli eşim ve tüm annelerimizin bu özel günlerini en içten duygularımla kutluyor, değerli annem gibi anılarımızda ölümsüzleşen annelerimizi de sevgiyle yâd ediyorum”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon