EKONOMİ

GAYRİMENKUL SAHİPLERİ VE KİRACILAR DİKKAT!

GAYRİMENKUL SAHİPLERİ VE KİRACILAR DİKKAT!
Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Şubat ayındaki kira artış kesinlik kazandı. TÜFE oranları baz alınarak belirlenen kira artış oranı Şubat ayı için yüzde 12,53 oldu. Denizli Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Arslan, Şubat ayı kira zam oranlarını Denizli Metropol’e özel değerlendirdi.

ÖZEL HABER
Şubat ayı kira zam oranları aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kesinlik kazandı. TÜFE oranları baz alınarak belirlenen kira artış oranları 2021 Şubat ayında yüzde 12,53 oldu. TÜİK tarafından açıklanan son verilere göre ise TÜFE'de Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,68, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,68, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,97 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 12,53 artış gerçekleşti.

Denizli Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Arslan, Şubat ayı kira zam oranlarını Denizli Metropol’e özel değerlendirdi. Rakamların makul olduğunu belirten Arslan “Bu rakamları kabul ediyoruz. Ancak hem pandeminin etkisi hem de Denizli’de geçen yıl kiraya verilen bazı ev ve dükkanlarda bu yıl yenileme sözleşmelerinde kira artışı olmadı. Pandemi ve beraberindeki ekonomik kriz ev ve dükkan sahiplerini de kiralarda indirime gitmeye zorladı. Çünkü mevcut kiralar vatandaşlara pahalı geliyor. Vatandaşın alım gücü azaldığı için fiyat artışını genelde kabul etmiyorlar. Ortak noktada buluşuluyor. Mevcut bina ya da dükkanından kirayı pahalı bulup çıkanlar daha uygun yerler istiyor. Şu sıralar kiracı bulmakta zorlanılıyor. Bazı dükkan ve ev sahipleri de mevcut kiracılarını kaybetmek istemediği için zam kararını erteliyor” dedi.  

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon