MERKEZEFENDİ

GAMATEKS-OSMAN AYDINLI GÜNDÜZ BAKIMEVİ’NİN TEMELİ ATILDI

GAMATEKS-OSMAN AYDINLI GÜNDÜZ BAKIMEVİ’NİN TEMELİ ATILDI
Merkezefendi Belediyesi, Sevindik Mahallesi’nden sonra Muratdede Mahallesi’ne de çocuk gündüz bakımevi kazandırıyor. Muratdede Mahallesi’nde yapımı başlanan ‘Gamateks-Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi’nin temeli törenle atıldı.

Temel atma törenine Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, Denizli Belediyesi eski başkanı Ali Marım, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan, Necdet Yılmaz ve Fatih Coşkun, Hayırsever iş insanı Osman Aydınlı ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan Denizli Metropol’, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.



Özellikle eğitim ve sağlıkta fırsat eşitliği yaratmak için çalıştıklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, ilçede kreş sayısının artacağını söyledi. Başkan Doğan, “Bizler bu yola çıkarken söz vermiştik. Bir kadın olarak, bir anne olarak söz vermiştim. İlçemizde özellikle eğitimde ve sağlıkta fırsat eşitliğini sağlamak ve kadın istihdamı artırmak için çalışacağız diye. Çocuklarımız emin ellerde, düzgün ve doğru eğitim alsın istedik. Şu an kreşlerin ücreti pahalı. Sizlerin durumlarını biliyoruz. Özel okula giden çocuklarımız her şeye sahipken, ekonomik ve sosyal durumu zayıf olan hemşehrilerimizin çocukları bu imkanlardan yararlanmıyordu. Sevindik Mahallemizden sonra Muratdede Mahallesi’nde Gamateks-Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi’nin temelini atacağız. Bu mahallerimizi, bölgelerimizi ekip arkadaşlarımızla birlikte inceleyerek tespit ettik. Kreşlerimizin sayısını artırmaya devam edeceğiz. Kreşlerimiz belli standartlarda olacak. Liyakata dayalı sistem olacak. Kadınlarımız nefes alsın. Çocuklarınızı bu kreşe emanet edip istediğiniz şekilde çalışabileceksiniz” diye konuştu.



“PROJELERİMİZİ BİR BİR HAYATA GEÇİRİYORUZ”
İlçeye birçok proje kazandırdıklarını ve kazandırmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Doğan, “5 mahallemizde kadın çocuk yaşam merkezleri açtık. Çocuklarımız ve kadınlarımız buralarda da eğitimlerini alabiliyorlar. Mahallelerimizde kadın hemşehrilerimiz spor salonun olmadığını ve spor yapamadıklarını söylemişti. Bu noktada biz de bu merkezlerimizi açarak onların isteklerini yerine getirdik. Pandemiden dolayı ara vermiştik. Şimdi tekrardan kurslarımıza başlıyoruz. Söz verdiğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. 1200 Evler, Adalet ve Selçukbey Pazaryerlerimizi en kısa sürede tamamlayıp hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Sümer Düğün ve Toplantı Salonu’nu yaz aylarında hizmetinize sunacağız. Tematik parklar kazandırdık. Şemikler Doğal Yaşam Parkı’nı yazın açacağız. Alzheimer Merkezini ilçemize kazandıracağız. Hayırsever iş insanı Osman Aydınlı’ya desteklerinden ve katkılarından dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Kreşimiz mahallemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.



“BU PROJELER TOPLUM AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Hayırsever İş insanı Osman Aydınlı, “İmkânsızlıklar içinde büyüdük. Sonradan işlerimizle bir yerlere geldik, kazandık. Bu toplumdan para kazandık, bu topluma bir şeyler vermek istedik. Ne yapabilirim diye hep kendi kendime sordum. Kadına hizmet, kadın eğitimi ve kadın istihdamı kutsal bir görevdir. Pandemiden dolayı zor günler geçirdik. Kadın çalışanlarımızın aklı hem işte hem çocuğunda kalıyor. Bu noktada kreş kazandırmak istedik. 3 adet kreş yapmak istiyoruz ilkini burada yapıyoruz. Çocukları daha emin ellerde yetiştirmek için 3 değil 30 tane olması gerekiyor. Bu projeler Denizli için bir başlangıç olsun. Bir kız çocuğu yetiştirirseniz bir aileyi, bir erkeği yetiştirirseniz bir bireyi kurtarırsınız. Bundan sonraki işim kadın eğitimi ve kadın istihdamı olacak. Kreşimiz mahallemize hayırlı olsun” diye konuştu.



“GÜNDÜZ BAKIMEVİ MERKEZEFENDİ’YE HAYIRLI OLSUN”
Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Geleceğe güvenle bakabilmemiz için kadının her zaman hayatta aktif rol alması ve kendisini güvende hissetmesi gerekiyor. Derman belediyecilik anlamında belediyelerimiz çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Hep beraber, el birliği ile kadının toplumdaki yerini arttıracak projeleri hayata geçirmeye söz veriyoruz. Tesisimizin Merkezefendi’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



“EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Teoman Sancar ise, “Merkezefendi Belediye Başkanımız ve ekip arkadaşları 24 saat hiç durmadan çalışıyor. Osman Aydınlı’ya katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan hem bir anne olarak hem bir kadın belediye başkanı olarak Merkezefendi’ye hizmet etmek için büyük heyecan duyuyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile sokak sokak, mahalle mahalle hemşehrileri ile buluşuyor, dertlerini dinliyor. Bu kreşte, çocuklarımız güzel işler yapan bireyler olacak. Huzurlu anne huzurlu toplum demektir. Bu noktada bu projenin buraya kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve protokol üyeleri Gamateks-Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi’nin temelini butona basarak attı. Gamateks Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi, 799 metrekarelik alandan oluşuyor. Bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 katın bulunduğu yapıda 4 adet sınıf, uyku odası, rehberlik ve revir odası, etkinlik alanı, açık oyun alanı, spor-sanat odası, öğretmenler odası, yemekhane ve mutfak bulunacak. Gündüz bakımevinde çocukların oynayabileceği geniş bir bahçe de yer alacak.

HAYIRSEVER İŞ İNSANI AYDINLI VE MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN DENİZLİ METROPOL’E ÖZEL AÇIKLAMALARDA BULUNDU.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon