EKONOMİ

FİYATLARI BELİRLEYEN ANA UNSUR İŞÇİLİK MALİYETLERİ OLMAMALI

FİYATLARI BELİRLEYEN ANA UNSUR İŞÇİLİK MALİYETLERİ OLMAMALI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı. Asgari ücret net 5 bin 500 lira oldu. Asgari ücrete ara zam kararını Sümaş Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, Metropol’e özel değerlendirdi. 

ÖZEL RÖPORTAJ
Sümaş Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, Metropol’e özel değerlendirmelerde bulundu. Yeni asgari ücreti yorumlayan Nuri Turgut “Fiyatları belirleyen ana unsur işçilik maliyetleri olmamalı” dedi.

NURİ TURGUT'UN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Nuri Turgut “İş dünyasına hayırlı olsun. Yüzde 30’luk artış iyi olur inşallah. İnsanların çok daha iyi şartlarda hayatlarına devam etmelerini isteriz. Fiyatları belirleyen ana unsur işçilik maliyetleri olmamalı. Katma değerli üretim anlamında işverenler olarak yapmamız gerekenler var. Çok daha yüksek rakamları çalışma arkadaşlarımıza ödediğimiz halde, bunun fiyatlara yansımasını minimum tutmamız gerekiyor. Bu boynumuzun borcu. Ülkemizin ekonomik şartlarını düzeltmek anlamında daha katma değerli ürünlere yönelmemiz lazım. Çalışma arkadaşlarımız ise asgari ücretin daha üstünde ücretlere ulaşabilmeleri için kendilerine yatırım yapmaları gerekiyor. Bu eğitimden başlayarak bir sistem meselesi ama insanların içindeki ateşin de yanması şart. DESİAD’ın ara eleman aranan eleman çalışması bu konu ile ilgili ileriye ışık tutuyor” diye konuştu. 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon